Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQLite3][PHP] otwieranie bazy i tworzenie tabel strukuturalnie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rafineria888
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jak za pomocą programowania strukturalnego w php otworzyć/stworzyć bazę sqlite3 i dodać w niej tabele.
Piszę, ponieważ po wielu godzinach myszkowania po google nie udało mi się znaleźć żadnego materiału dotyczącego pracy php strukturalnego z sqlite3.
Wklejenie kodu obiektowego z php.net działało poprawnie:
Kod
class MyDB extends SQLite3
{
    function __construct()
    {
        $this->open('mysqlitedb.db');
    }
}

$db = new MyDB();
$db->exec('CREATE TABLE foo (bar STRING)');
$db->exec("INSERT INTO foo (bar) VALUES ('This is a test')");

Teraz pytanie jak to zamienić na strukturę ?
Z góry dzięki closedeyes.gif .
Pyton_000
a możesz powiedzieć po kiego wałka?
pasman
tworzenie tabel jest czynnością dość prostą,
więc nie potrzeba do tego programowania strukturalnego.
Pyton_000
Nie ma wersji strukturalnej.

http://php.net/manual/en/sqlite3.construct.php Przyład #1
rafineria888
Cytat
Nie ma wersji strukturalnej.

No właśnie. To jest przykład. Nie oznacza to, że nie ma wersji strukturalnej. Inaczej bym nie pisałem tego wątku. Wierzę, że jest nadzieja na to, iż taka wersja istnieje.
No chyba, że ilość przykładów ma świadczyć o ilosci możliwych rozwiązań... to by wtedy wyjaśniało sprawę.
Cytat
(...) nie potrzeba do tego programowania strukturalnego.

Dlaczego nie ? Tak podstawowa czynnośc powina być wykonywalna na wszystkie możliwe sposoby w php. Jak dla mnie to im bardziej skomplikowane operacje to tym bardziej powinno być większe prawdopodobieństwo, że wystapi tego typu problem. Tak samo w przeciwną stronę...
Licze na więcej odpowiedzi.

//
Dobra. Dałem sobie spokój z tym strukturalnym...
Jestem niemal pewien, że tylko biektowe programowanie jest tutaj stosowne.
Jednak wasze uwagi zawsze mile widziane.
com
Programowanie strukturalne to zalecialosc z poczatku istnienia jezyka php. Skoro klasa do obslugi sqlite3 powstala wraz z wersja 5 to bylo itak male prawdopobienstwo ze znalazbys wersje nie obiektowa. Ale tak czy owak w dokumentacji znajduje sie wszystko co potrzeba, jak sa dwie wersje jak np w wypadku mysqli to bylo by to napisane a skoro pisze ze tworzysz obiekt to wiadomo ze inaczej sie nie da.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.