Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Skrypt na innej stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
diego997
Cześć,

jakiś czas temu wziąłem się za naukę javyScript i zaciekawiła mnie jedna rzecz, tzn. jak napisany skrypt uruchomić na zewnętrznym serwerze. Po kilku minutach googlowania okazało się, że istnieje rozszerzenie do przeglądarki internetowej które pozwala na uruchamianie skryptu na dowolnej stronie(w przypadku chrome owe rozszerzenie nazywa się Tampermonkey). Wszystko fajnie, niestety okazało się, że do skryptu nie można dołączać plików zapisanych na komputerze, co jest w przypadku mojego skryptu niezbędne(dane które sczytywał skrypt zapisane były w pliku xml). Zatem mam pytanie do was czy znacie jakiś sposób na to aby jakoś pobrać dane z dysku przy pomocy javaScript. Jeżeli się nie da to czy w jakiś inny sposób np przy użyciu innego języka dałoby radę to zrobić ? Oczywiście trzymając się tego aby skrypt działał na innej stronie.
Dominator
wgrywasz plik *.js na jakiś hosting, a w tampermonkeyu dopisujesz //@require http://www.strona.pl/plik.js
diego997
hmm tylko mi bardziej chodziło, jak sczytać dane z pliku xml, bo cały głowny kod .js byłby bezpośrednio w tampermonkeyu. Chyba, że istnieje możliwość zapisania danych w hierarchii drzewa do pliku z rozszerzeniem .js, jezeli tak to mógłbyś się podzielić w jaki sposób smile.gif ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.