Mam skrypt rejestracji, dzisiaj się bawiłem nim w opcjach kodowania hasła, po zabawach przywróciłem go do postaci z przed zabaw i nagle nie działa .
Wywala błąd że wszystkie pola nie zostały wypełnione i nic się nie dzieje .
Dodam iż działał wyśmienicie wcześniej heh.
Oto skrypt:
<?php include 'config.php'; db_connect(); // sprawdzamy czy user nie jest przypadkiem zalogowany if(!$_SESSION['logged']) { // jeśli zostanie naciśnięty przycisk "Zarejestruj" // filtrujemy dane... $_POST['name'] = clear($_POST['name']); $_POST['password'] = clear($_POST['password']); $_POST['password2'] = clear($_POST['password2']); $_POST['e_mail'] = clear($_POST['e_mail']); // sprawdzamy czy wszystkie pola zostały wypełnione // sprawdzamy czy podane dwa hasła są takie same } elseif($_POST['password'] != $_POST['password2']) { // sprawdzamy poprawność emaila } elseif(filter_var($_POST['e_mail'], FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false) { } else { // sprawdzamy czy są jacyś uzytkownicy z takim loginem lub adresem email $result = mysql_query("SELECT Count(id) FROM `users` WHERE `name` = '{$_POST['name']}' OR `email` = '{$_POST['e_mail']}'"); if($row[0] > 0) { } else { // jeśli nie istnieje to kodujemy haslo... $_POST['password'] = codepass($_POST['password']); // i wykonujemy zapytanie na dodanie usera mysql_query("INSERT INTO `users` (`name`, `password`, `e_mail`) VALUES ('{$_POST['name']}', '{$_POST['password']}', '{$_POST['e_mail']}')"); } } } // wyświetlamy formularz echo '<center> <div id="rejestracja"><form method="post" action="register.php"> <p> Login:<br> <input type="text" value="'.$_POST['name'].'" name="name"> </p> <p> Hasło:<br> <input type="password" value="'.$_POST['password'].'" name="password"> </p> <p> Powtórz hasło:<br> <input type="password" value="'.$_POST['password2'].'" name="password2"> </p> <p> E-mail:<br> <input type="text" value="'.$_POST['e_mail'].'" name="email"> </p> <p> <div id="button1reg"><input type="submit" value="Zarejestruj"></div> </p> </form></div>'; } else { echo '<p><div id="error">Jesteś już zalogowany, więc nie możesz stworzyć nowego konta.</p></div> <p>[<a href="index.php">Powrót</a>]</p>'; } db_close(); ?>