Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zrobienie Panelu Administracyjnego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sign
Cześc, zrobiłem już rejestracje i logowania. Po zalogowaniu przenosi mnie na strone index.php ( tylko zalogowani maja do tego dostęp )
i Chciałem zrobic strona.pl/paneladministracyjny, w którym bede mogl zarządzac stroną, ale żeby w ten panel wejsc trzeba sie pierwsze zalogowac na strone, a nastepnie na panel.
co zrobic, aby nie kazdy mogl sie logowac do tego panelu, tylko jeden wybrany adminsitrator?
KR2615
Na pewno masz jakąś bazę użytkowników. Stwórz w niej pole admin boolean o wartosci domyslnej 0. Tylko ten, komu ustawisz wrtosc 1 bedzie mogl w ogole widziec okno logowania do panelu administracyjnego.
Sign
@ Up, wielkie dzieki ! smile.gif
Neymar11
Jeśli szukasz pomocy wal na PW smile.gif
Sign
Mam jeszcze jeden problem, chcialem zrobic ten panel administracyjny, bez drugiego logowania, a mianowicie, w bazie danych dla danego uzytkownika przypisac takie uprawinienia, ze pokazuje się napis na dole "Panel Administracyjny" i TYLKO I WYŁĄCZNE ON MA DO TEGO DOSTĘP !
Jak mam to zrobic?
Boshi
Wyciągać z tabeli uprawnienia i sprawdzać kto się loguje, wtedy pokazywać lub nie panel administracyjny.
Neymar11
Sign dawaj na PW pomogę Ci smile.gif
Boshi
Od pomagania jest forum a nie pw, jeżeli już to napisz to niego sam a nie na forum śmiecisz...
Kahras
w tabeli accounts stworz nowa rubryke np. group_id i dalej chyba wiesz co zrobic.. smile.gif
Sign
w phpMyAdmin robię kolumnę o ( na końcu tabeli )
nazwie admin
typ int
dlugosc/wartosci 1

Po dodaniu wyskakuje mi taki kod
  1. ALTER TABLE `uzytkownicy` ADD `admin` INT( 1 ) NOT NULL ;

No więc potem do Php dodaje
  1. <?
  2. if ($profile['admin'] == 1) {
  3. ?><a href="/admin">Panel administracyjny</a>
  4. <? } else { }?>

na samym dole i nic mi sie nie pojawia.
Co robic ?
Aqu
A konto z którego korzystasz ma ustawione admin na 1? wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.