Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Znam podstawy php co dalej ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
slawiz
Witam, znam podstawy php, potrafię tworzyć proste komponenty i moduły do Joomla. Co dalej ? Dodam że bardzo dobrze znam HTML i CSS, oraz dobrze JavaScript i jQuery. I tymczasowo tworze proste strony www dla klientów na systemie Joomla/Wordpress.

W tym roku kończę technikum i jednak chciał bym coś więcej niż tylko stawianie prostych stron. Mimo iż kończę średnią szkołę nie mam zamiaru iść na studia uważam że nie przydadzą mi się. To tyle na temat wykształcenia i moich zachcianek.

Myślałem o próbie stworzenia własnego systemu CMS ale dużo osób powtarza mi że niema sensu wymyślać koła na nowo.

Moglibyście pochwalić się jak uczyliście się kiedy znaliście podstawy języka PHP ? w jaki sposób się rozwijaliście, dostaliście prace itd.

Mam jeszcze jedno pytanie dla osób które pracowały na stanowisku Młodszy programista PHP:
- Jakie mieliście obowiązki ?
- Jakie przykładowe zadania mieliście do realizacji.
- i ogólnie jak byście mogli pochwalić się jak było podczas pracy na takim stanowisku.
Boshi
Zacznij OOP się uczyć.
markuz
Postaraj się przygotować chociaż 1 projekt - nieważne czy to będzie jakiś własny CMS, gra itp. Wtedy łatwiej dostaniesz staż/pracę - potem jak będziesz siedział 8h w pracy + ew. w domu to sam wywnioskujesz na podstawie obowiązków/projektów których technologii się uczyć.

Jak startujesz na front-end developera to masz zazwyczaj jakiś *.psd do zakodowania, jak na programistę PHP - to warto znać OOP bez tego ciężko - zadania są różne i zależą od firmy - popatrz jakie firmy są w twoich okolicach, dowiedz się za pomocą jakich frameworków tworzą projekty i czy szukają nowych pracowników.
com
Tak jak kolega napisal powyzej jednakze teraz główny nacisk jest na znajomosc frameworkow na backent do sf2 zend czasem larvel i yii. Na frontend to głownie angular ale tez podobne smile.gif
slawiz
Teraźniejsze strony robię na podstawie, stworzenia psd i ich zakodowaniu i przeniesienia na szablon joomla. Projekty wg. Moich znajomych i mnie wydają się być dość dobre nawet lepsze od niektórych agencji reklamowych które je tworzą.

Znalazłem już firmę dla której tworze strony www, ale jak mówiłem wcześniej chciał bym coś więcej niż strony na Joomla.
Oczywiście dalej chce to robić bo to lubie ale chciał bym się wtajemniczych w większe projety typu: Katalogi firm, portale społecznościowe/randkowe itd.

Bardziej chciał bym spróbować sił w Back Developerce.

Myślałem od spróbowania stworzenia własnego CMS na CakePHP dla swoich klientów. Prosty do obsługi kilku podstron. Czyli dla przykładowego kowalskiego co ma firmę budowlaną.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.