Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komunikaty błedu na sesjach
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Teezik
Witam
tworzę własną rejestracje i chciałbym aby komunikaty błedu były wyswietlane przez sesje bo mam przekierowanie a innego rozwiązania nie mam .

oto kod:

1. if (!$nazwa || !$email || !$haslo || !$powthaslo || !$powtemail ) {
  2. $_SESSION['info']['er'] .= "<div style='text-align:center;font-weight:bold;color:#CF3333;'>Musisz wypełnić wszystkie pola!</div><br>"; }
  3. if ($liczymy1 < 4) {
  4. $_SESSION['info']['er'] .= "<div style='text-align:center;font-weight:bold;color:#CF3333;'>Login musi mieć przynajmniej 4 znaki</div><br>"; }
  5. if ($liczymy2 < 4) {
  6. $_SESSION['info']['er'] .= "<div style='text-align:center;font-weight:bold;color:#CF3333;'>Hasło musi mieć przynajmniej 4 znaki</div><br>"; }
  7. if ($sprawdzam >= 1) {
  8. $_SESSION['info']['er'] .= "<div style='text-align:center;font-weight:bold;color:#CF3333;'>Ten login jest zajęty!</div><br>"; }
  9. if ($sprawdzam2 >= 1) {
  10. $_SESSION['info']['er'] .= "<div style='text-align:center;font-weight:bold;color:#CF3333;'>Ten e-mail jest już używany!</div><br>"; }
  11. if ($email != $powtemail) {
  12. $_SESSION['info']['er'] .= "<div style='text-align:center;font-weight:bold;color:#CF3333;'>E-maile się nie zgadzają ...</div><br>";}
  13. if ($haslo != $powthaslo) {
  14. $_SESSION['info']['er'] .= "<div style='text-align:center;font-weight:bold;color:#CF3333;'>Hasła się nie zgadzają ...</div><br>";}
  15. if ($pos == false OR $pos2 == false) {
  16. $_SESSION['info']['er'] .= "<div style='text-align:center;font-weight:bold;color:#CF3333;'>Nieprawidłowy adres e-mail</div><br>"; }
  17.  
  18.  
  19. if ($_SESSION['info']['er']) {
  20. header('Location: index.php?page=rejestracja');
  21. echo '<b>Rejestracja nie powiodła się, popraw następujące błędy:</b><br>'.$_SESSION['info']['er'].'<br>';
  22. } else {
  23. // WSZYSTKO OK REJESTRUJE:)
  24. }

co tutaj mam zle?
Aqu
Przekierowujesz użytkownika przez header('Location...'); a potem dajesz echo, jaki to ma sens?

Na stronie gdzie chcesz wyświetlić błąd, daj:
  1. if (isset($_SESSION['errors'])) {
  2. echo $_SESSION['errors'];
  3. unset($_SESSION['errors']);
  4. }
  5.  
Teezik
otóz taki ze teraz mam w linku ?akcja=wykonaj
i wykonuje ponownie skrypt. a nie powino i temu mam zeby wrocilo do rejestracji ....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.