Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem u umiejscowieniem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jarek998
Witam,

mam problem dotyczący ustawienia składu w mojej przyszłej grze w której wciela się w zawodnika.

KOD 1:

1. $o = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) AS ok FROM users WHERE klub=".$gracz['klub']." AND pozycja ='Obrońca' AND sklad='Tak' ")) or die (mysql_error());
  2. if($o['ok'] > 0){
  3. $obronca = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE klub=".$gracz['klub']." AND pozycja ='Obrońca' AND sklad='Tak' ") or die (mysql_error());
  4. while($obronca1=mysql_fetch_array($obronca)){
  5. $miejsce = $i++;
  6. switch($miejsce){
  7. case 1: $style = 'position:absolute; top: 200px; left:40px; text-align:center;'; break;
  8. case 2: $style = 'position:absolute; top: 200px; left:160px; text-align:center;'; break;
  9. case 3: $style = 'position:absolute; top: 200px; left:245px; text-align:center;'; break;
  10. case 4: $style = 'position:absolute; top: 200px; left:360px; text-align:center;'; break;
  11. }
  12. echo '<div style="'.$style.'"><a href="?x=panel&act=sklad&zdejmij='.$obronca1['id'].'">'.$obronca1['nick'].'</a></div>';
  13. }
  14. }

KOD 2:

1.  
  2. $po = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) AS ok FROM users WHERE klub=".$gracz['klub']." AND pozycja='Pomocnik' AND sklad='Tak' "));
  3.  
  4. if($po['ok'] > 0){
  5.  
  6.  
  7. $pomocnik = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE klub=".$gracz['klub']." AND pozycja ='Pomocnik' AND sklad='Tak' ") or die (mysql_error());
  8. while($pomocnik1=mysql_fetch_array($pomocnik)){
  9.  
  10. $miejsce = $i++;
  11. switch($miejsce){
  12.  
  13. case 1: $style = 'position:absolute; top: 100px; left:30px; text-align:center;'; break;
  14. case 2: $style = 'position:absolute; top: 100px; left:150px; text-align:center;'; break;
  15. case 3: $style = 'position:absolute; top: 100px; left:240px; text-align:center;'; break;
  16. case 4: $style = 'position:absolute; top: 100px; left:350px; text-align:center;'; break;
  17.  
  18.  
  19. }
  20.  
  21. echo '<div style="'.$style.'"><a href="?x=panel&act=sklad&zdejmij='.$pomocnik1['id'].'">'.$pomocnik1['nick'].'</a></div>';
  22.  
  23. }
  24.  
  25.  
  26. }
  27.  

Chodzi mi o to że gdy ustawiam do składu obrońców to są tam gdzie powinni być na tym boisku, a gdy wstawiam pomocników wchodzą oni na obrońców.

Próbowałem już na kilka sposobów i cały czas dzieję się tak samo.

Z góry dziękuję za pomoc ! smile.gif

Tutaj obrazek jak wygląda to wszystko:
Kshyhoo
Spróbuj wsadzić wszystko do jednego pojemnika i pozycjonować wg niego.
jarek998
Nie rozumiem . :/

Co dokładniej mam zrobić żeby się tak nie działo?

Pozdrawiam.
Kshyhoo
  1. <div ... > // nadrzędny pojemnik
  2. <div ... >tu gracze</div>
  3. <div ... >tu gracze</div>
  4. <div ... >tu gracze</div>
  5. </div>
jarek998
Temat do zamknięcia : wystarczyło zmienić zmienne smile.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.