Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rozplywanie sie strony pod explorerem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
MOniToR
Robiłem swoją stronę pod mozillą i jak zobaczyłem jak ona wygląda pod explorerem to niexle się wkurzyłem. Pod explorerem moja strona się zachowuje tak jakby wszystkie moje komendy typu
  1. style="padding-top: 55px; padding-left: 16px;"

nie istniały, dlaczego tak się dzieje? Prosze o pomoc

// strone umiescilem tutaj: http://mikrozet.wroc.pl/~grzyb/tt/
gilbo
Cytat(MOniToR @ 2004-12-22 21:17:46)
  1. style="padding-top: 55px; padding-left: 16px;"

Nie jestem pewny, ale spróbuj:
  1. style="padding-top: 55px;padding-left: 16px;"

(bez spacji) po padding-top: 55px;

PozdrOOfka laugh.gif
MOniToR
dalej to samo :/
gilbo
Cytat(MOniToR @ 2004-12-22 22:45:56)

A wogóle bez spacji?questionmark.gif?
MOniToR
Cytat(gilbo @ 2004-12-22 22:59:17)
Cytat(MOniToR @ 2004-12-22 22:45:56)

A wogóle bez spacji?questionmark.gif?

to samo, kombinowałem tymi spacjami na wszystkie możliwe sposoby
Jojo
Rany... takiego bałaganu dawno nie widziałem...

Pierwsze od czego bym zaczął poprawianie tego kodu to komentarze.
Komentarz HTML'a wygląda tak: <!-- komentarz --> a nie tak: <! komentarz !>.

Po drugie sprawdź dokładnie czy cudzysłowy są dobrze sparowane, bo mój edytor ześwirował jak wkleiłem mu źródło tej strony, a z oczywistych względów nie chciało mi się tego robić za Ciebie biggrin.gif
MOniToR
Cytat(Jojo @ 2004-12-23 01:37:02)
sparowane

co to znaczy? biggrin.gif
Jakos tak dziwnie bo wszyscy mi się wali tylko w moich menu, padding mam też w części z zawartością i tam jest wszystko ok...
Jojo
To znaczy "czy ma swoją parę?" winksmiley.jpg Czyli: czy do każdego cudzysłowu rozpoczynającego ciąg znaków można przyporządkować właściwy cudzysłów kończący.

[EDIT] Ja obstawiam te Twoje komentarze. Sprawdź to. [/EDIT]
MOniToR
komentarze usunołem i dalej to samo, wogóle dziwi mnie to, zazwyczja słyszałem tylko o rozsypywaniu się stron pod mozilla a nie explorerem, a ja mam odwrotnie ;X
Próbowałem bawić się tymi padding na wszelkie mozliwe sposoby i dalej to samo :/

// hm troche pogrzebałem i w niektórzyhc iejscach 'padding' zastapiłem 'margin' i jest troche lepiej, jendnak pojawił się mały bła w wielkościach poniewaz jak dam w IE 70px to mi gdzies o 1/3 dalej niż mozilli. Już późno i ide spać mam nadzieję że jutro pozamianiam na margin i będzie wsyzstko ładnie śmigac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.