twojastara
2.05.2015, 13:08:43
Jak to się profesjonalnie robi?
Mam gotową aplikację zrobioną w Symfony2 i chciałbym sie teraz zabrać za jej kolorowanie.
Mam Adobe Dreamweaver i chciałbym zapytać tych, którzy pracowali w nim, czy przenosi się tylko pliki html do DW czy cały serwis?
Koldy
2.05.2015, 17:57:14
jezeli dobrze rozumiem chcesz stworzyc widok (wyglad), moze warto by bylo poznac zasady panujace w html i jak go sie tworzy, od razu po tym css, a jezeli masz gotowy kod html i tylko chcesz manipulowac kolorami, czy tam polozeniem danych kontenerow, to sam css.
dreamweaver to tylko narzedzie ulatwiajace, bez znajomosci ow jezykow nic nie zrobisz..
twojastara
2.05.2015, 18:17:53
Może zabrzmiałem jak przygłup z tym "kolorowaniem" i można było pomyśleć nie wiem co to html i css.
Wiem co dreamweaver robi, używałem go jakiś czas, bardzo ułatwia tworzenie styli.
Rzecz w tym, że procowałem w nim z projektami małymi a nie z frameworkiem PHP, dlatego pytałem czy webdesignerzy wrzucają taki cały 100 MB serwis do dw by móc podglądać efekty na żywo, dynamicznie, czy zadowalają się wrzucaniem tylko plików html.
No, ale i tak się zesrało, bo w międzyczasie wyszło się że Dreamweaver nie widzi plików Twig.
----
dobra, znalazłem panel css w netbeans, też fajny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.