Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z $_POST
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szymon202
Witajcie ponownie. Mam problem z $_POST. Mianowicie gdy mam input z name p24_pos_id i do tego inputa wpiszę id sprzedawcy jest wszystko dobrze, ale gdy już usunę inputa i dam $_POST["p24_pos_id"] = mojeid; po naciśnięciu buttona jest napisane Nieprawidłowe ID partnera. Nie wiem o co chodzi. API którego używam to Klasa do obsługi Przelewy24 (PHP) z przykładami użycia (3.2) (http://www.przelewy24.pl/cms,22,pliki_do_pobrania.htm).
SwiezuPL
$_POST możesz przekazać poprzez inputa. (jest kilka innych opcji, ale w tym przypadku niepotrzebnych)
Jeśli definiujesz na stałe zmienną zawierającą ID klienta, nie dawaj jej w tablicy $_POST.
Ustaw zamiast $_POST["p24_pos_id"] np. $id_client, i ustal sobię wartość tej zmiennej wcześniej. Ostatecznie jeśli chodzi o przekazywanie między stronami możesz użyć sesje/ciasteczka/$_GET <- bez formularza, ale pamiętaj że tylko sesja jest po stronie serwera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.