Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie i zmiana adresu URL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
snemeii
Witam wszystkich,

Chciałem zrobić przekierowanie z jednej domeny na drugą (prosta sprawa), a zachodzę w głowę dlaczego do końca nie działa, pomożcie !

Problem jest taki:

Mam stary hosting H1 i starą stronę pod domeną D1 - wszystko działa do końca roku.
Obecnie wykupiłem nowy hosting H2 i nową domenę D2 gdzie jest już nowa stronka.

Zależało mi zrobić przekierowanie z D1 na D2, prosta niby rzecz ale problem jest taki że wchodząc na D1 adres url w przeglądarce się nie zmiania mimo że ładuję się nowa stroną z domeny D2. Czyli efekt jest taki że pod domeną D1 jest nowa strona która jest na hostingu H2. Robiłem to przekierowanie na różne sposoby:

1. W ustawieniach hostingu H1
2. .htaccess
3. PHP
4. Javascript
5. HTML

i nic za każdym razem jest ten sam problem. Chcę ludzi przyzwyczaić do nowej domeny, a ja mam problem że adres URL po przekierowaniu nie ulega zmianie, dlaczego questionmark.gif
kreatiff
Wklej regułki/skrypty, których używałeś do przekierowania, bo bez tego nikt nie jest w stanie odpowiedzieć dlaczego to czy inne przekierowanie nie działa.
snemeii
Panowie znalazłem problem, poprzednik który administrował stronę w panelu domeny nie wskazał folderu strony jako "document root" tylko zastosował przekierowanie na ten katalog po adresie URL. Sama strona znajdowała się w jakimś folderze podrzednym, nie głównym. Usunięcie tego przekieorwania i ustawienie wskazania na ten podfolder wpanelu domeny rozwiązało całkowicie problem URLa podczas przekierowania.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.