Próbowałem zarówno poleceniem
<meta http-equiv="refresh" content="55" >
jak i funkcją header oraz (łopatologicznie) za pomocą dodatku do Firefoxa "Auto Refresh.
Dodałem również na początku kodu funkcję:
I każda z tych metod działa ale tylko do czasu. Bywa, że zagle "zacina się" po 20 minutach, czasem po 2 godzinach, czasem po 8 godzinach ale problem polega na tym, ze nie da się włączyć aplikacji i wyjść na cały dzień żeby ona sobie działała sama tylko trzeba kontrolować czy nie przestała działać. Po prostu aplikacja się odświerza ale nie kończy swojego działania tylko na faviconie w górnej części przeglądarki (gdzie są wyświetlone karty) jest standardowe kręcące się kółeczko odświerzania. Wiem, że najłatwiej byłoby to zrobić za pomocą CRONa ale niestety pracuję na XAMPPie windowsowym i nie mam takiej możliwości. Próbowałem też z systemowym Harmonogramem Zadań ale nie mogę go odpowiednio ustawić i w przeglądarce wyrzuca mi surowy kod skryptu.
Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Tak jak pisałem, dokładność czasowa nie ma większego znaczenia, może się czasem odświerzyć co 40 sekund, czasem co 80 sekund, nawet może czasami pominąć jedno odświeżenie, to nie jest żaden problem. Byle tylko nie było sytuacji gdy przestaje działać nagle i jest konieczne ręczne odświeżenie. Przypuszczam, że ta zawiecha może być spowodowana funkcją file_get_contents, która nie dostając odpowiedzi po prostu na nią czeka i nie pozwala załadować się instrukcjom odświerzającym. Dla ułatwienia dodam, że aplikacja jeżeli działa za długo to może zostać przerwana w dowolnym momencie bez żadnego uszczerbku dla zbieranych danych bo one się po prostu uzupełnią przy kolejnym odświerzeniu.
Z góry dziękuję za pomoc i dobre chęci!