Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pobieranie danych z innej strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
alkesz1718
Witam,
Jak zrobić by w module były pobierane dane z innej strony a dokładniej:
mam pewien moduł i chciałbym by sprawdzał aktualizację z www.strona_modulu.pl/update.php (to plik konfiguracyjny a szukana fraza to: version)
jeśli na taj stronie w pliku update.php będzie przykładowo:
  1. 'version' => '3.0',

a na naszej stronie nasz moduł ma wersję 2.0 (lokalizacja pliku konfiguracyjnego na naszej stronie: www.moja_strona.pl/engine/modules/my_module/config.php)
to by wyświetlało informację że jest dostępna nowa aktualizacja a jeśli mamy aktualną wersję to info że mamy najnowszą...

dodam jeszcze że w tym module po kliknięciu w odpowiednie menu wyskakuje okienko z informacjami i chcę by automatycznie sprawdzało aktualizację (bez zbędnego klikania w jakieś buttony)

A i jeszcze pytanie... jak na tej stronie z modułem musiała by wyglądać sprawa z CHMOD'ami a mianowicie jakie prawa musiałby mieć ten plik by modół miał prawo do odczytu (tylko odczytu) treści
patwoj98
Ale ta strona zawiera dane w jakiej formie-plik PHP, HTML (wyświetlone w przeglądarce)? Są one dostępne z poziomu podglądu kodu w przeglądarce? Jeśli tak to wrzuć ten kod, albo sam zrób funkcją explode odnalezienie fragmentu.
Pyton_000
Pokaż co zwraca www.strona_modulu.pl/update.php wpisane w przeglądarkę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.