Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP i MySQL] Dodawanie do bazy i odczytywanie kodu HTML
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Rinkachi
Witam serdecznie wszystkich użytkowników.

Mój problem związany jest z HTML, a raczej kodem HTML, który chcę dodać do bazy danych. Schody pojawiają się otóż, dlatego,że (spróbuję to w streścić).

Użytkownik wybiera dane, które chce zmienić z pola SELECT (wszystko gra), które po zatwierdzeniu formularza są wysyłane do skryptu PHP, który następnie na podstawie wcześniej wybranych danych, wybiera z bazy m.in kod HTML (chodzi mi o to, że ten kod HTML tworzyć będzie stronę generowaną PHP), a w celu edycji jest wkładany do edytora TinyMCE. Problem pojawia się właśnie tu, ponieważ używałem do zmiany wartości pól JS, a dokładniej nadawałem wartość (VALUE), która była zmienną(pobraną z bazy kodem HTML), jednak wartość ta nie pojawia się w oknie edytora, a w samym kodzie źródłowym owszem.

Proszę o radę, ponieważ nie wiem jak to rozwiązać, być może moja koncepcja jest zła, jeśli tak proszę o naprostowanie.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc smile.gif
nospor
Jak wejdziesz na dokumentacje tinymce to tam bedziesz miał napisane jak updatowac zawartosc tinymce gdy zmieni sie przez js zawartosc textarea.
Bo chyba zauwazyles ze textarea a edytor tinymce podpiety pod textarea to dwa różne obiekty?

ps: a co to ma do php?? Przenosze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.