Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Wykonam] zlecenia związane ze stronami WWW
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
patwoj98
Witam!

Jestem programistą freelancerem, ze skromnym rocznym doświadczeniem w branży.
Od ponad roku tworzę i edytuję strony internetowe. Zarobkowo robię to od kilku miesięcy, zawsze kończąc z zadowoleniem klienta.
Potrafię:
  • HTML - oczywiście mówimy o wersji najnowszej HTML5. Nauczony z referencji HTML na W3.
  • CSS - tworzę w najnowszym CSS3, tak jak HTML, tak i tego nauczyłem się z W3
  • JS - wiele kursów przeszedłem, wiele poradników przeczytałem, W3 przerobiłem, w niektórych projektach już wykorzystałem smile.gif
  • jQuery - Tak jak JS wink.gif
  • PHP+SQL - Od tego zacząłem naukę (której nie skończyłem). Tworzę obiektowo, czytelnie i bezbłędnie.
  • Bootstrap - Lubię być 1, nawet w Google, więc wypada się dostosowywać do urządzeń mobilnych wink.gif
  • +jestem skłonny się uczyć

W związku z moim małym doświadczeniem, nie pobieram za robotę kosmicznych stawek, a jedynie wynagrodzenie godne za tę pracę.
Dotychczas zrobione projekty były od strony serwera, dlatego nie mogę się poszczycić nimi w portfolio, dlatego go nie posiadam.

Strony są zawsze według najnowszych standardów.

Co mogę zaproponować klientowi?

• Dobra jakościowo strona WWW
  • Stworzenie CMSa
  • Edycja strony (dodanie responsywności, poprawa działania, aktualizacja)
  • Działania na forach różnego typu
  • Przygotowanie całej strony
  • Dobry kontakt
  • Dodanie lub edycja elementów na stronie (typu logowanie, rejestracja, wyświetlanie czegoś)

W przypadku pytań, zapraszam do kontaktu przez
  • portal
  • email: patwoj98[a]gmail.com
  • GG: 45106577
motyl-pl

Cytat(patwoj98 @ 10.06.2015, 20:20:28 ) *
Tworzę obiektowo, czytelnie i bezbłędnie.

Cytat(patwoj98 @ 10.06.2015, 20:20:28 ) *
W związku z moim małym doświadczeniem,

PrinceOfPersia
Cytat
Zarobkowo robię to od kilku miesięcy, zawsze kończąc z zadowoleniem klienta.

oneeyedsmiley02.png

Cytat
tego nauczyłem się z W3

Mam nadzieję, że masz na myśli stronę w3.org, a nie żadne w3schools, które nie maja nic wspólnego z W3C oprócz tego, że ktoś sobie domenę podobną założył).

Cytat
JS - wiele kursów przeszedłem, wiele poradników przeczytałem, (...), w niektórych projektach już wykorzystałem

to zdanie krzyczy: dużo teorii, mało praktyki.

O ile dopinguję, jeśli chodzi o szukanie klientów (szczególnie, że nie zgrywasz eksperta jak wiele domorosłych freelancerów, tylko przyznajesz otwarcie, że masz mało doświadczenia), to myślę, że potencjalnych klientów bardziej mogłyby zainteresować konkretne twoje dokonania, jakieś projekty, portfolio, coś co miałoby jakąś większą wartość niż tylko zapewnienia, że przeszedłeś jakieś kursy programowania. Za bardzo skupiasz się na sobie:
Cytat
Jestem programistą freelancerem

Cytat
tworzę w najnowszym CSS3,

Cytat
wiele kursów przeszedłem, wiele poradników przeczytałem,

Cytat
Od tego zacząłem naukę

Wszędzie ja, ja, ja...

A co z wartością, którą możesz komuś zaproponować? (to, że coś umiesz to jeszcze nie jest wartość - wartością może być to, że stworzysz komuś stronę, bloga, szablon czy system logowania albo zaopiekujesz się serwisem itp. itd. A nie, że przeszedłeś kursy)

Cytat
Strony są zawsze według najnowszych standardów.

Nie wiem czy wiesz, ale to zdanie jest równoznaczne ze stwierdzeniem "nie wspieram starych wersji Internet Explorera (które jak wiadomo nie trzymają się standardów)". Nie, żeby to było złe podejście (IE<11 to zło), tylko staram się uświadomić ci co za takim zdaniem się kryje w rzeczywistości (jeśli potraktujesz je dosłownie). Szczególnie, że żadna przeglądarka nie jest zgodna z "najnowszymi standardami" i robiąc stronę "według najnowszych standardów" zawsze natrafisz na jakiś problem, bo "najnowsze standardy" nie są jeszcze obsługiwane w pełni przez wszystkie przeglądarki. Jak nie IE, to Firefox, Safari czy Chrome nie będzie czegoś obsługiwał, albo natrafisz na jakiś bug.

Czasem więc nawet człowiek chce zrobić coś zgodnie z najnowszymi standardami, ale okazuje się, że trzeba wybrać - najnowsze standardy czy poprawne wyświetlanie się strony w Firefoksie czy innej przeglądarce, która akurat ma kaprys czegoś nie obsługiwać (każda czegoś nie obsługuje)

Chyba, że chodzi ci bardziej o takie standardy, które określa się mianem dobrych praktyk czyli: pisanie ładnego kodu, minimalizowanie CSSów, używanie wektorowych assetów w SVG, unikanie selektorów w CSS opartych o #id itp.
patwoj98
@motyl-pl :

Bezbłędnie zostawiam dla klienta, a to czy podczas pracy pojawi mi się 10 czy 100 błędów zleceniodawcy nie interesuje. Wszystko zostaje tak jak być powinno. Doświadczenie komercyjne jest małe, a jak mam je zdobyć inaczej?

@PrinceOfPersia:

Dokładnie tak, mam na myśli stronę www.w3.org . Schools też przerobiłem, ale najistotniejsze jest W3.
Mało praktyki u klientów. Podczas kursów wykonywałem pojedyncze zadania z JS - przykładowo na CodeAcademy.
Jak inaczej zrobić praktykę jak nie na żywym przykładzie?
Faktycznie, powinienem napisać co proponuje klientowi i już to poprawiam.
To, że stosuje najnowsze standardy nie zwalnia mnie z pilnowania funkcjonowania strony na starszych przegladarkach, pomimo że ich rynek zanika to póki są trzeba i o nich myśleć. Oczywiście przygotowuję także pod starsze wersje.
Jeśli chodzi o dobre praktyki, zawsze staram się pisać czytelny kod, dawać komentarze, DRY itd.
bloober
Witam
Patryk jest sumiennym i zdolnym młodym człowiekiem, który szybko się uczy. Współpracowaliśmy razem przy jednym projekcie i wykazał się dużą znajomością tematu. To czego nie wiedział szybko nadrabiał i wyciągał wnioski. Poza tym jest odpowiedzialny za powierzone zadania i dąży do ich rozwiązania. Potwierdzam jego umiejętności i bardzo dużą chęć uczenia się nowych rzeczy.
xxxMlodyxxx
Hey
Kilka słów na temat pracy Patwoja98 którą wykonał dla mnie.
Praca została rzetelnie i profesjonalnie wykonana.
Uważam że solidnie wypełnił przyjęte na siebie obowiązki jest godny zaufania.
Dał kilka sugestii i podpowiedzi za to ma dużego plusa u mnie.
Mogę powiedzieć czystym sumieniem godny polecenia!!

P.S
Na pewno jeszcze się odezwę do ciebie... hehe
Pozdrawiam.
...Młody...
kayman
multikonta na wielu forach są natychmiast banowane, szczególnie takie jak te wykorzystywane do spamu, poza tym jeżeli uważasz to za dobrą reklamę to się mylisz, jest to raczej ośmieszanie się biggrin.gif
pyro
Cytat(kayman @ 21.07.2015, 11:27:26 ) *
multikonta na wielu forach są natychmiast banowane, szczególnie takie jak te wykorzystywane do spamu, poza tym jeżeli uważasz to za dobrą reklamę to się mylisz, jest to raczej ośmieszanie się biggrin.gif

Myślisz, że ktoś mógłby to zrobić? Tak po prostu wejść do internetu i robić multikonta, żeby oszukiwać ludzi....?

patwoj98
Udowodnij, ze to multikonta. Klientow prosze o opinie i mi ja wpisuja, a wiadomo ze klient nie ma konta na forum dla programistow bo po co skoro mi zleca. Dla Ciebie reklama zla, a do mnie przychodza klienci, ktorzy potem pisza rezultat pracy. Jezelo chodzi o karanie: artykul kodeksu karnego mowi ze kto publicznie oczernia kogos moze zostac skazany na...itd. Wiec jesli masz dowody to je pokaz, a jesli nie to mie rob antyreklamy bo mozesz skonczyc nie fajnie.
Pyton_000
A kto tu kogo oczernia wink.gif Nikt nikogo paluchem nie wskazał więc z KK nie wylatuj
ohm
!*!
To jest jeszcze forum programistyczne php czy już bash? biggrin.gif
Pyton_000
Przecinek zgubiłeś pomiędzy programistyczne a php smile.gif
Forti
Cytat(Pyton_000 @ 21.07.2015, 15:45:14 ) *
Przecinek zgubiłeś pomiędzy programistyczne a php smile.gif

whohoho aleś ty masz dowcip dzisiaj biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.