Istotą rzeczy są nieszczęsne kategorie produktu, których nie potrafię zaktualizować przez plik csv. Ręczne (przez panel administracyjny) zmienianie każdego produktu potrwałoby...za długo. Jak narazie udało mi niby ustawić kategorie dla produktów, ale wygląda na to, że trzeba jeszcze aktualizować kategorie i to im przypisać dane produkty.
W panelu administracyjnych wygląda to tak że: Widzę produkt, w polu kategoria wyświetla się ścieżka (nadanej poprawnie przez csv) kategorii, jednak na samej stronie kategoria jest pusta. Dopiero w panelu administracyjnym klikając w karcie produktu "zapisz", kategoria wypełnia się danym produktem. Na przeklikanie w ten sposób wszystkich produktów, też nie bardzo mam ochotę.
Nie używałem dotychczas żadnego środowiska php, wszystkie modyfikacje dokonywałem przez edycję pliku konfiguracyjnego w notatniku.
Skrypt po moich modyfikacjach wygląda następująco:
$product[6], $product[7], $product[8], $product[9] ) as $cat) { { $catTmp[] = $cat; } } //unset($cats) $lastCat = 0; $lastCat = $this->categories[ $catString ]; $this->database // 'net_price' => $this->maxshop->Price_Gross2Net($product[2], 23), 'categories' => $catString, 'category' => $lastCat, 'gross_price' => $product[2], 'quantity' => $iQuntity, 'weigh' => $product[10], 'depository_status' => $this->maxshop->Depository_Status($iQuntity) 'code', $product[0] ) ));
W konfiguracji dotyczącej dodawania produktów (i kategorii) jest jeszcze zapis:
// Dodajemy kategorie produktu if ($lastCat > 0) { foreach ($this->maxshop->Categories_Parents($lastCat) as $cat) { $this->database 'product' => $ProductId, 'category' => $cat )); } }
Czy to jest właśnie ten fragment kodu, który powinienem zmodyfikować i dodać żeby kategorie zapełniły się produktami?