Witam,

mam kod który pobiera wszystkie rekordy o jakiejś spełnionej wartości z kolumny (może być ich 10 lub 50 lub nieskończenie wiele). Wszystko mam za pomocą poniższego kodu. Teraz ja mam pytanie takie: jeżeli np pobierze mi 14 rekordów to jak zrobić aby kilka z nich było unikalnych? A dokładniej chcę coś takiego jak na poniższym obrazku gdzie dana liczba jest jednym z rekordów a wyświetlana będzie za pomocą spełnionego warunku.

Nie mogę tego dodać w pętli bo i cała tabela mi się powtarza tyle razy ile jest rekordów więc odpada. Myślałem o tym aby każdy rekord zrobić unikalnym i wrzucić w tablicę. A następnie gotowe wyniki przesłać przez get na kolejną stronę, która mi wyświetli tylko gotową tabelę z wlepionymi zmiennymi w odpowiednie jej części.

Przykład tylko podany. Ma to być mocniej rozbudowane więc żaden float:left nie wchodzi w grę.

1. if($zmienna == 100) {echo ''.$tytul.' '.$opis.'<br>';}

1. <?php
  2. $sql = mysql_query("
  3. SELECT *
  4. FROM produkt as p
  5. INNER JOIN formatka as f
  6. ON p.id_form = f.id_form
  7. WHERE
  8. p.id_prod2 = '".$_GET['id_prod2']."' AND
  9. f.id_cat = '".$_GET['id_cat']."'
  10. ORDER BY f.grupa
  11.  
  12. ") or die('Błąd Bazy MySQL'); // zapytanie mysql
  13. while ($rekord = mysql_fetch_assoc ($sql)) { //kazdy rekord w bazie przypisujemy zmiennej a poszczegolne wpisy, jako tablica
  14. $opis = $rekord['opis'];
  15. $tytul = $rekord['tytul'];
  16. $zmienna = $rekord['zmienna'];
  17. $typ = $rekord['typ'];
  18.  
  19. if($zmienna == 100) {echo ''.$tytul.' '.$opis.'<br>';}
  20. if($zmienna == 200) {echo ''.$tytul.' '.$opis.'<br>';}
  21. if($zmienna == 300) {echo ''.$tytul.' '.$opis.'<br>';}
  22. if($zmienna == 400) {echo ''.$tytul.' '.$opis.'<br>';}
  23. if($zmienna == 500) {echo ''.$tytul.' '.$opis.'<br>';}
  24.  
  25.  
  26. echo '
  27. <div style="width:100%">
  28. <div style="width:30%; float:left; background-color:#66CCFF; padding:3px; margin-right:1%">
  29. '.$tytul.'
  30. </div>
  31. <div style="width:65%; float:left; background-color:; padding:3px; ">
  32. ';
  33. if($typ == checkbox) {
  34. if($opis == 1) {echo 'tak';}
  35. }
  36. elseif($opis == 1) {echo ''.$tytul.'';}
  37. else {echo ''.$opis.'';}
  38. echo '
  39. </div>
  40. </div>
  41. <hr noshade="noshade" style="width:100%; border-color:white; background-color:white; height:0px; margin:0px; padding:0px">
  42. ';
  43. }
  44. ?>

Jakaś pomoc? O ile mam pomysł to nie mam pomysłu jak te rekordy dorzucić do tablicy i je po kolei wywoływać tak jak to się robi np z jednego rekordu z kilkunastoma kolumnami danych. Czyli raz bez pętli.