Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][inne] Modyfikacja Bootstrapa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kosmos
Cześć,

Czy modyfikacja pliku Bootstrap.css jest wskazana czy zakazana? W jaki sposób przeprowadzacie zmiany?

Przykład oryginalnego kawałka kodu:

1. .navbar-default .navbar-nav > li > a {
  2. color: #777;
  3. }

chcę zmienić kolor tekstu na biały.

1. Tworzycie osobny plik CSS i przeciążacie plik Bootstrap.css?
2. Kopiujecie oryginalny kawałek kodu i wprowadzacie zmiany po czym zmieniacie nazwę klasy?

Comandeer
Raczej jestem wierny ideologii BEM i wszystkie tego typu modyfikacje wprowadzam na zasadzie klasy-modyfikatora - oczywiście w osobnym pliku CSS.

Jednak zacznijmy od tego, że Bootstrap to przede wszystkim LESS i warto bawić się jego LESS-owymi źródłami a nie wyplutym CSS wink.gif W LESS masz dostęp nawet do mixinów tworzących odpowiednie klasy, więc praktycznie można sobie wygenerować własnego Bootstrapa dostosowanego do naszego projektu.
kosmos
Nie chcę az tak bardzo zagłębiać się w Twoją wypowiedź - póki co.

Czyli kopia kodu z bootstrap.css do osobnego pliku style.css z własną modyfikacją - działa poprawnie.
Dzięki za odpowiedź
Pyton_000
Nie, nie kopia. Nadpisujesz tylko to co potrzeba.
kosmos
Tak, dokładnie o to mi chodziło, faktycznie mało precyzyjne wyraziłem się w poprzednim poście.
com
w bootstrap dokładnie o to właśnie chodzi, podobnie w innych tego typu, to jest tylko baza zakodowana i przetestowana wink.gif nigdy nie zmienia się nic w core, tak samo masz w php czy czymkolwiek smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.