Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jqurey - przeniesienie div-a w inne miejsce
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
samuraijack
Cześć czy jest możliwość przeniesienia w kodzie Html div-a z klasą "collapse" za każdym znacznikiem <tr>
  1.  
  2. <tr class="">
  3. <td class="rozwin">
  4. <div class="collapse" id="collapseExample-2"> //oryginalne ustawienie diva
  5. </div>
  6. </td>
  7. <td class="mrkPoradaLp">2</td>
  8. </tr>
  9.  
  10. <tr class="">
  11. <td class="rozwin">
  12. <div class="collapse" id="collapseExample-1"> //oryginalne ustawienie diva
  13. </div>
  14. </td>
  15. <td class="mrkPoradaLp">3</td>
  16. </tr>
  17.  
  18.  
  19.  
  20. <tr class="">
  21. <td class="rozwin">
  22. </td>
  23. <td class="mrkPoradaLp">2</td>
  24. </tr>
  25. <div class="collapse" id="collapseExample-2"> // docelowa zmiana
  26. </div>
  27.  
  28. <tr class="">
  29. <td class="rozwin">
  30. </td>
  31. <td class="mrkPoradaLp">3</td>
  32. </tr>
  33. <div class="collapse" id="collapseExample-1"> // docelowa zmiana
  34. </div>
  35.  
  36.  
nospor
Tak, jest mozliwe.
Nie, nie jest zalecane bo totalnie rozwalisz strukture HTML.... TABLE nie moze zawierac nic miedzy TR - takie tam podstawy... Moze lepiej napisz co probujesz wykombinowac
samuraijack
Testuje Meteor.js i jedna z zainstalowanych paczek generuje mi automatycznie tablice z danymi. W ustawieniach tej paczki nie mam możliwości wstawienia "div-a" pod "tr" tylko mogę go umieścić w znacznik "td" więc kombinuje jak tu zrobić aby "div z klasą "collapse" był wyświetlany po każdym znaczniku "tr"
nospor
Ale po co? Toz ci tlumacze, ze wszystko miedzy TR jest ZLE, NIEWLASCIWE, tak nie moze byc bo totalnie rozwalasz strukture
samuraijack
Ok to może od początku.

Mam automatycznie generowaną tablę z 14 kolumnami.
W każdym rzędzie wyświetlają mi się dane przypisane do konkretnego id w bazie.
Danych jest dużo i odczyt oraz wygląd jest fatalny.
Mój pomysł jest taki aby cześć danych wyświetlać w tabeli, inne dane schować w div-ie pod znacznikiem <tr> i wyświetlać je dopiero za pomocą przycisku: http://getbootstrap.com/javascript/#collapse

Może masz inny pomysł jak to zrobić.
nospor
I to jest dopiero opis problemu a nie jakies wlasne wydziwianie...

Po co wiec ciagle chcesz to miec pod TR? Nie mozesz tego buttona wstawic w td a tego diva pod buttonem?
A jak bardzo sie upierasz pod TR, to musisz stworzyc nowy TR w nim TD i dopiero w to wlozyc swojego diva
samuraijack
Tak próbowałem w ten sposób tylko znacznik "td" w którym jest jest przycisk i div rozwalają mi tabelę. To znaczy ściskają pozostałe dane które zostały umieszczone w innych znacznikach "td"

Chodzi mi aby aby dane w znacznikach "td" nie zmieniały swojej wielkości a pod nimi czyli pomiędzy jednym znacznikiem "tr" a drugim znacznikiem "tr" pokazywały się dane z "div-a" gdzie jego szerokość będzie odpowiadała całej długości tabeli

image

image2

do tego dążę:
image3
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.