Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Poszukuję]Darmowej, "zewnętrznej" bazy danych
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
KsaR
Jak w temacie.
Ostatnio naszedł mnie pomysł żeby w jakimś stopniu odciążyć hosting.
Planuję przenieść wszelkie zdjęcia na stabilne serwery zdjęć (oddzielne).
Oraz także baze danych, polecicie coś?

Moje wymagania:
* najmniej 1gb miejsca, lub więcej,
* szybka,
* bezpieczna,
* pewna(taka co napewno nie zniknie z dnia na dzień).
mrc
Stabilne i darmowe nie chodzą ze sobą w parze.
Pyton_000
Każda zew. BD o ile nie jest to w tej samej serwerowni i nie jest połączona portem 1Gbps z maszyna na której masz serwer jest złym pomysłem.
Stracisz więcej na połączenia z BD, opóźnienia, transfer danych niż jest to warte.

Zasoby serwera (takiego typowego) powinien przeznaczać większość zasobów właśnie na BD.
Więc ihmo lepiej dokupić zasobów niż oddzielny serwer (z ww. przyczyn)
Tuminure
Cytat
Stabilne i darmowe nie chodzą ze sobą w parze

https://www.openshift.com - jestem w stanie zaufać im bardziej, niż większości polskich hostingów w cenach <200zł/rok.

Ale tak jak powiedział Pyton_000, odciążysz serwer ale aplikacja będzie działać wolniej.
KsaR
Cytat(Pyton_000 @ 26.06.2015, 10:45:57 ) *
Każda zew. BD o ile nie jest to w tej samej serwerowni i nie jest połączona portem 1Gbps z maszyna na której masz serwer jest złym pomysłem.
Stracisz więcej na połączenia z BD, opóźnienia, transfer danych niż jest to warte.

Zasoby serwera (takiego typowego) powinien przeznaczać większość zasobów właśnie na BD.
Więc ihmo lepiej dokupić zasobów niż oddzielny serwer (z ww. przyczyn)

W sumie masz rację, ale pomysł wydał się dla mnie dość fajny ale nie przemyślałem go głębiej.

Bo tak to bym mógł sobie z łatwościa 'przenosić' baze,
Ktora by sie nie zmieniala itp. Ale te minusy co opisałeś, to raczej się nie opłaci tongue.gif
~
daje kazdemu pomogl, bo kazdy pomogl po części ;-).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.