Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Curl-parser kodu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Boshi
Może mi ktoś wyjaśnić czy Curl powiązany jest jakoś z biblioteką HTML Simple Dom parser? tj. czy jedno jest wymagane do drugiego czy po prostu używam jednego lub drugiego? NA SO widziałem, że czasami jest to łączone czasami nie.
markuz
Za pomocą CURL pobierasz źródło strony w postaci tekstu, zazwyczaj jest to kod html. Następnie żeby "wydobyć" dane z tej strony możesz użyć HTML Simple Dom. Są to dwie różne rzeczy, całkowicie od siebie niezależne.
Boshi
No tak, ale przecież do konstruktora oboektu biblioteki parsera podaje URL strony i sobie parsuje wymagane dane? więc do czego mi w tym wypadku curl jest?
viking
Curl ma możliwość np zdefioniowana dodatkowych nagłówków, metody pobierania natomiast simple html korzysta z file_get_contents który w zależności od konfiguracji serwera może nie zezwalać na połączenia z zewnętrznymi serwerami.
Boshi
Czyli generalnie jak nie Simple HTML to Curl zamiennie?
kapslokk
Generalnie jak strona wymaga np. logowania, żeby dostać się do danych to wtedy używasz cURL'a, aby pobrać kod html, z którym chcesz coś tam zrobić.
viking
Cytat(Boshi @ 10.07.2015, 10:50:33 ) *
Czyli generalnie jak nie Simple HTML to Curl zamiennie?

Nie, CURL służy do pobierania danych, Simple HTML to wrapper na klasy XML który jako bonus pobiera dane .
Pyton_000
@Boshi weź poczytaj co to jest CURL a nie zadajesz debilne pytania
Comandeer
Cytat("viking")
Simple HTML to wrapper na klasy XML

Gorzej. To jest po prostu śliczny wrapper na regexy…
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.