Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Integracja systemów wymiana przez pliki XML za pomocą serwera SFTP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Martin124
Witam
Czy robił ktoś z was coś takiego:
Wymiana plików następuje za pośrednictwem serwera SFTP. Na serwerze są dwa osobne katalogi na pliki przychodzące i wychodzące. Proces wygląda następująco
Z firmy A do firmy B zostaje wysłany plik z danymi xml firma A odpowiada plikiem xml firmie B, generalnie komunikacja odbywa się na zasadzie wysyłania przez firmy na SFTP plików z danymi XML.
Czy ktoś się z czymś takim zmagał i jest w stanie pomóc?
Xelah
A co do tej pory zrobiłeś? I na czym polega problem?
Martin124
Właśnie myślę jak to w miarę sprawnie wykonać, nie chodzi mi o to aby mi ktoś podpowiadał jak kod pisać tylko o gólną koncepcje czy np. skożystać z jakiegoś frameworka itp.
prz3kus
Co do koncepcji nikt Ci nie napsize poniewaz nie napisaleś, ile tego, jak czesto ,jakie wielkie pliki itp itd.

Jeżeli xmle przechowują ważne informacje warto się pokusić o szyfrowanie xmla.

lukaskolista
Ale czemu nie może być np. webservice, albo już ten REST? Jakoś nie widzę sensu w takiej komunikacji, wolna, nieoptymalna z punktu widzenia zużycia zasobów serwera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.