Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: W ie nie widać obrazka canvas
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
finito
W ie (tryb dokumentu edge) po prostu jest białe tło cavnas - nie widać rysunku. A w trybach 9,10 debager mówi: "brak definicji path = new Path2D". Wiecie może co z tym fantem zrobić? Mam więcej kodu, ale tamten na potrzeby tego wątku na razie wywaliłem. Na firefoxie i chrome wszystko działa poprawnie.
  1. function pierscien()
  2. {
  3. var canvas = document.getElementById('tutorial');
  4. if (canvas.getContext)
  5. {
  6. ctx = canvas.getContext('2d');
  7.  
  8.  
  9. for (var i=0;i<5;i++)
  10. {
  11. var path = new Path2D();
  12.  
  13. var szer = ctx.width = "600";
  14. var wys = ctx.height = "500";
  15. var srodek_x = szer/4;
  16. var srodek_y = wys/4;
  17. var x = srodek_x;
  18. var y = 30+i*80;
  19. var radius = 20;
  20. var startAngle = 0;
  21. var endAngle = 2*(Math.PI);
  22. path.arc(x,y,radius,startAngle,endAngle);
  23. ctx.strokeStyle = "black";
  24. ctx.lineWidth=2;
  25. ctx.stroke(path);
  26.  
  27. }
  28. }
  29. }
finito
Dzięki;-)
Już właśnie w dokumentacji path2d wyczytałem, że ie jest not supported, a szkoda.
Skie
Na FireFox z 2013 roku też nie działa, więc określenie "Firefox support" mocno naciągane tongue.gif
Webdeveloperzy coraz bardziej leją na wsparcie wsteczne co, jako trend, bardzo mi się niepodoba.
Comandeer
@Skie toś pojechał…

Wszystkie przeglądarki, oprócz IE, są tzw. ever green, czyli zawsze aktualne. Wszystkie mają system automatycznych aktualizacji, który działa więcej niż dobrze. Stąd jeśli ktoś ma firefoksa z 2013 roku to sam sobie jest winny. I w sumie tyle w temacie. BC jest wykorzystywane tam, gdzie ma sens, ale dbanie o przeglądarkę, która jest martwa tylko dlatego, że ktoś se jej specjalnie nie uaktualnił to doskonały sposób na nabawienie się nerwicy
maniakowy
Też mam z 2013 Firefoxa, i już nie mogę wytrzymać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.