Z tego co widzę w regulaminie o podatkach jest tylko jeden punkt:
Cytat
7. Taxes
You are responsible for paying any taxes, including any goods and services or value added taxes, which may be applicable depending on the jurisdiction of the services provided. These taxes will be added to fees billed to you, if applicable.
As we are a company incorporated in Australia, all fees earned by us from Australian Users will be subject to a 10% Goods and Services Tax (GST) on all fees, which will be shown separately on all invoices.
You must also comply with your obligations under income tax provisions in your jurisdiction.
Z tego co zrozumiałem to oni płacą podatek jedynie za użytkowników z Australii, natomiast reszta musi sobie radzić samemu. Nie wiem dokładnie jak to jest z oprogramowaniem, ale jakiś czas temu sprawdzałem jak to wygląda ze zdjęciami i przy sprzedaży licencji na wykorzystanie zdjęć można sobie odliczyć 50% kosztów uzyskania przychodu. Tak więc musisz sprawdzić czy to samo dotyczy też oprogramowania, ale wydaje mi się, że tak.
Co do umowy to raczej nie jest ona potrzebna (tak jak i przy zdjęciach), po prostu w rozliczeniu wpisujesz to w dodatkowych dochodach i tyle. Co zaś się tyczy DG, to zależy czy regularnie wykonujesz zlecenia, czy czasami jak Cię najdzie wena. Jeśli regularnie to skarbówka może się przyczepić, że powinieneś mieć DG.
Dla pewności lepiej odwiedź jakiegoś doradzcę podatkowego lub możesz wystąpić do skarbówki o indywidualną interpretację i w tedy będzie wszystko jasne