Siemka
Mam takie pytanko w jaki sposób albo co jest mi potrzebne żeby móc z danego nr-u telefonu wysyłać SMS-y przez formularz PHP?
Pewnie powiecie, że bramka GSM, są może inne rozwiązania?
Żeby podpiąć bramkę GSM, to trzeba mieć publiczne IP, ja takiego nie mam.
Jakie są wasze propozycje? Widziałem an necie jak ludzie publikowali skrypty do wysyłania wiadomości po zalogowaniu do bramka.play.pl, no ale teraz już to nie działa, bo Play zmieniło zabezpieczenia...
Damonsson
6.08.2015, 00:33:12
Stara nokia + karta SIM z pakietem darmowych smsów do wszystkich sieci +
http://wiki.gnokii.org/index.php/SMSDW pełni legalne, bezpieczne, darmowe i dodatkowo z logami po Twojej stronie.
vokiel
6.08.2015, 07:00:31
bobek358
6.08.2015, 07:04:44
Do wysyłania SMS używam z powodzeniem: semse.pl
Co do semse.pl i smsapi.pl, to testowałem, ale nie spełniają wymagań. Nr-y telefonów są wybierane automatycznie, przypisanie stałego to 99 zl/msc. I nie ma możliwość wykupienia pakietu nilimitowanych SMS-ów za niską kwotę.
No a postawienie swojego serwera GSM, to znowu problem z IP, bo nie jest stałe i na dodatek powiązanie go z hostingiem www przez jakiś skrypt PHP, to kolejny problem.
CuteOne
6.08.2015, 16:35:15
no-ip.org + jakiś tani hosting, i po problemie
Też pomyślałem o dyndns, ale ja nigdy nie umiałem tego skonfigurować żeby działało. Jakiś darmowy dyndns znasz?
sazian
6.08.2015, 16:47:50
lepiej by było vpn zestawić
sazian
6.08.2015, 17:01:30
na maszynie na której jest strona wystawiasz serwer, na lokalnej maszynie łączysz się przez klienta i oba komputery widzą się tak jak by były w LAN'ie
nieważne czy masz zmienne czy nie publiczne IP bo i tak połączenie nawiązuje klient
a jak to zestawić ? ano odpowiedź jest prosta: poszukać poradnika w google

jest tego naprawdę sporo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.