Mam taki problem, otóż pobrałem sobie cURL'em plik z serwera, jednakże zapisuje mi się on na razie na moim serwerze.
Macie Panowie jakieś sposoby jak wymusić aby otwrzyło się nam normalnie okno w przeglądarce gdzie zapisać plik gdy klient otworzy skrypt?
Poniżej ten skrypt co napisałem, zapisuje on pobrany plik do katalogu w którym znajduje sie skrypt php. A teraz jak uczynić jak ktoś otworzy np. www.mojastrona.pl/skrypt.php aby otworzyło mu sie okno z pobieraniem (te domyślne).
$temp_file_contents = downloadPage($url); write_to_file($temp_file_contents,$title); function downloadPage($url, $ref = ''){ $ch = curl_init(); $userAgent = 'Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)'; curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $userAgent); curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url); curl_setopt($ch, CURLOPT_VERBOSE, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_AUTOREFERER, false); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookie.txt'); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, 'cookie.txt'); curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTP_VERSION, CURL_HTTP_VERSION_1_1); curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1); $result = curl_exec($ch); curl_close($ch); return($result); } function write_to_file($text,$new_filename){ }