Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Netbeans autozamykanie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Fred1485
Cześć,

Zdenerwowany (tutaj pada 10 niecenzuralnych słów) na mój juz stary edytor PHP dziś postanowiłem przesiąść sie na NetBeansa. Pierwsze wrażenie? Cudowny biggrin.gif Jedna rzecz denerwuje mnie strasznie, mianowicie brak autozamykania niektórych znaczników. Głównie chodzi mi o "{}", bardzo mnie to irytuje, być może jestem już przyzwyczajony. Przekopałem opcje i nie znalazłem satysfakcjonującego... Jest możliwośc jakiegokolwiek zmuszenia programu do autozamykania niektórych znaczników? Być może rozwiązanie leży 2m ode mnie ale nie potrafię go znaleźć biggrin.gif Wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc!

W necie programiści piszą że ich denerwuje zamykanie "{}" ale ja juz jakoś przywykłem.
Janusz1200
Mój netbeans "zamyka" - cokolwiek to znaczy. Enter - i pojawia się brakujący wąs.
Daimos
przy domyślnych ustawieniach mi po wpisaniu (, czy { od razu się zamyka. Mało tego, od razu tworzy poprawne odstępy (wedle konfiguracji domyślnej, czy własnej). W razie problemów z tagami, podpowiedziami, zawsze jest przydatny skrót CTRL+spacja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.