Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Przeniesienie strony z lokalnego servera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ilies
Witam, piszę sobie małą aplikację z użyciem PHP i MySQL, nie korzystam z żadnego frameworka, korzystam z modelu MVC, wszystko pisałem lokalnie, mam zainstalowany serwer WAMP V 2.5, posiadam również wykupiony hosting w firmie Hekko, chciałem sobie przenieść stronę w celu pokazania jej innym osobą. Tu zaczął się dla mnie dziś horror, bo po przeniesieniu nic nie działa tak jak na lokalnym serwerze, zakładam, że jest to kwestia ustawień serwera, zakładam, że ustawień z wykupionego serwera nie mogę zmienić, ale czy jest możliwość, jakiegoś przekopiowania ustawień? Wiem, że takie rzeczy są zapisane w pliku php.ini, lokalnie nie ma problemu to pozmieniać, tylko jak go właśnie zmienić, aby było tak jak na serwerze docelowym? Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś metoda na uniknięcie takiej sytuacji, w razie przenoszenia strony na kolejny serwer, żeby nie było takich niespodzianek, czy jednak bez ingerencji w ustawienia nic się nie zdziała?
Pyton_000
Rozumiem że skoro "znasz" MVC to wyeliminowałeś błędy które Ci się pokazują po przeniesieniu.
I nie, nie jesteś w stanie uniknąć tego. Trzeba pisać tak żeby uniknąć niespodzianek trzeba mieć na uwadze serwer docelowy, lub możliwość doboru serwera pod wymagania.
ilies
Czy znam, bardziej bym powiedział, że się uczę, nie posiadam dużego doświadczenia w PHP.
Mimo wszystko dzięki za informację, będę musiał przyjrzeć się dokładnie co jest nie tak w kodzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.