Mam serwer na home.pl i na tej stronie https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/cykliczne...anie-cron/#jaki jest taki fragment:
Cytat
Jaki jest maksymalny czas działania procesu CRON?
Maksymalny czas życia procesu CRON określony jest w parametrach bezpieczeństwa. Według ustawień naszych parametrów bezpieczeństwa czas życia procesu ma wartość 300 sekund (dla usług z Linii ekonomicznej) lub 600 sekund (dla usług z Linii Profesjonalnej).
Więcej informacji na temat parametrów bezpieczeństwa usług home.pl znajdziesz pod tym adresem.
Maksymalny czas życia procesu CRON określony jest w parametrach bezpieczeństwa. Według ustawień naszych parametrów bezpieczeństwa czas życia procesu ma wartość 300 sekund (dla usług z Linii ekonomicznej) lub 600 sekund (dla usług z Linii Profesjonalnej).
Więcej informacji na temat parametrów bezpieczeństwa usług home.pl znajdziesz pod tym adresem.
Chciałbym się dowiedzieć, co to tak naprawdę oznacza. Ponieważ kiedy wywoływałem do tej pory skrypt z poziomu przeglądarki mogłem manipulować czasem wykonania zerując go poprzez set_time_limit(0). Nie jestem jednak pewny, czy to rozwiązania zadziała w przypadku crona, bo to jest napisane tak, jakby niezależnie od wszystkiego było 300 sekund bez możliwości żadnej zmiany, czy wyzerowania.
Zasadniczo nie jestem niczego pewien dlatego pytam