Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cron a czas wykonania skryptu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pawstrze
Cześć, chciałbym zapytać o skryp wywoływany cronem a konkretnie o czas jego wykonania.
Mam serwer na home.pl i na tej stronie https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/cykliczne...anie-cron/#jaki jest taki fragment:
Cytat
Jaki jest maksymalny czas działania procesu CRON?

Maksymalny czas życia procesu CRON określony jest w parametrach bezpieczeństwa. Według ustawień naszych parametrów bezpieczeństwa czas życia procesu ma wartość 300 sekund (dla usług z Linii ekonomicznej) lub 600 sekund (dla usług z Linii Profesjonalnej).
Więcej informacji na temat parametrów bezpieczeństwa usług home.pl znajdziesz pod tym adresem.

Chciałbym się dowiedzieć, co to tak naprawdę oznacza. Ponieważ kiedy wywoływałem do tej pory skrypt z poziomu przeglądarki mogłem manipulować czasem wykonania zerując go poprzez set_time_limit(0). Nie jestem jednak pewny, czy to rozwiązania zadziała w przypadku crona, bo to jest napisane tak, jakby niezależnie od wszystkiego było 300 sekund bez możliwości żadnej zmiany, czy wyzerowania.

Zasadniczo nie jestem niczego pewien dlatego pytam smile.gif
Pyton_000
Zasadniczo radzę zmienić serwer, bo to co tam jest napisane to jeden welki bełkot który nie ma ni jak przełożenia na rzeczywistość.
I tak, zakładaj że 300 i ani s. więcej. Bez możliwości manipulacji
nospor
Nie mozesz sprawdzic??

Zrob plik, odpal go cronem, a w pliku daj sleep(400sekund) a potem daj jakis kod. Jak sie ten kod wykona, znaczy ze mozesz dluzej niz 300 sekund... Proste?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.