Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] automatyczne załączanie pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
followc
Witam,
na mojej stronie mam odnośnik do serwisu, w którym tworzy się pewne grafiki. Mam ten odnośnik, ponieważ grafikę tę klient po utworzeniu przesyła do mnie i jest ona dalej wykorzystywana. Czy skoro po jej stworzeniu, jest ona zapisywana na dysku klienta, jest jakakolwiek możliwość, aby ją automatycznie załączać do formularza, który klient wypełnia na mojej stronie?
markonix
Co znasz oprócz linku do tego serwisu? Bo jak tylko tyle to oczywiste, że nic nie zrobisz bo ja też bym chciał, żeby automatycznie do moich formularzy kontaktowych załączały się zdjęcia z folderu "łazienkowe focie".
Pyton_000
Pobierasz grafikę na serwer i załączasz sobie.
markonix
Tylko pytanie jak ma ją pobrać skoro to serwis trzeci, który zapewne generuje jakiś img (np. generator banerów) i w ostatnim kroku pyta się gdzie zapisać.
Jedyne jak można pominąć zapisywanie na lokalnym dysku to np. podawanie ścieżki do wygenerowanej grafiki w formularzu o ile ten serwis X zapisuje grafikę i umożliwia hotlinkowanie.
followc
No właśnie jest tak jak napisał markonix, a czy to rozwiązanie jest w tym przypadku możliwe - będę badał. Właśnie o takie podpowiedzi rozwiązań mi chodziło, bo moja wiedza była/jest zbyt mała. Coś jeszcze komuś przychodzi na myśl?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.