Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwny skrypt "reflinkowy ?"
Forum PHP.pl > Forum > PHP
minister1234
Witajcie smile.gif

Tworzę trochę w PHP i JS ale nie mogę zrozumieć działania takiego skryptu. Już daję przykład:

Na HotCash, LeadMore czy Eforsie mamy strony typu "Darmowe doładowania" a domena to: www.darmowe-dol.pl . No i jak ktos wchodzi na główną stronę i wyśle eska to zarabia właściciel strony czyli firma czyli np. HotCash. Ale natomiast w HotCash jest skrypt, który daje KAŻDEMU UŻYTKOWNIKOWI specjalny link i jeżeli user o numerze ID = 123 ma swoj specjalny link typu www.darmowe-dol.pl/x45t6ghd. Jeżeli ten user promuje swój link i ktoś z JEGO LINKU wejdzie (co skrypt to rozpoznaje) i wyśle eska to dostaje hajs ta właśnie osoba.

HotCash reflink --> JA --> user reflink --> jakaś osoba

Czyli jakas osoba wchodzi na reflink usera, ale za pomocą skryptu z reflinku usera odrazu dodaje pkt 5 a ja od firmy otrzymuje 6 pkt. Chodzi mi wlasnie o ten skrypt. Ja jestem tym POŚREDNIKIEM TYLKO.

Więc teraz moje pytanie !

Jak napisać owy skrypt. Nie nie.... potrzebny mi jest kompletnie do czego innego a już natomiast mówię. Na mojej stronie o sporcie będzie opcja zdobywania "punktów" za punkty będzie można otrzymać gadżety do MMA/piłki nożnej. No i np. mamy moją stronkę www.gadzety-mma.pl i na niej jest opcja LAJKOWANIA FANPAGE. To chcialbym aby user, który ma swoj unikalny link komuś wysłał swoj link no i jezeli osoba wejdzie z jego linku i lajknie ten fapnage to wlasnie TEN USER a nie inny ma dostać np. 5 punktów.

Jeżeli wyjaśniłem jasno... to prosiłbym o odpowiedź na poniższe pytanie:

-ktoś może coś naprowadzić mnie jak owy skrypt napisać ?
-czy ktoś posiada taki skrypt ?
-czy taki skrypt kosztuje dużo ?
-czy może istnieje jakaś darmowa ale uboga wersja ?

Za najlepsze odpowiedzi leci reput smile.gif Dziękuję bardzo za pomoc exclamation.gif
markonix
edit: Szybko się irytuje gdy widzę nazwy tych serwisów do robienia ludzi w subskrypcje, sory.
Pyton_000
Czytaj ze zrozumieniem. Podał przykład HC bo tam to widział.

@minister1234 musisz wygenerować unikalne linki dla każdego w sysyemie.
Potem jak ktoś wejdzie z takiego linku to na dysku użytkownika zapisuj sobie tego ref w ciachu.

Jak ktoś da LikeIt to potem sprawdzaj czy ma cookie z ref, jeśli ma to dla użytkownika dla którego odpowiada ref dolicz coś tam.

minister1234
Już rozumiem!! Własnie o tą odpowiedź mi chodziło smile.gif

PS: tak widzialem skrypt na subskrybcjach lecz wgl do czego innego potrzebuje takiego skryptu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.