Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript] jQuery odnajdowanie pierwszego elementu o okreslonej .klasie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
followc
Witam bardzo serdeczne.

Na mojej stronce dynamicznie generowany jest podgląd utworzonego wcześniej produktu. Moim aktualnym celem jest stworzenie przycisku 'usuń'. Moja wizja na jego stworzenie wygląda następująco:
- przy użyciu jQuery po kliknięciu na przycisk 'usuń' odnajdowany jest <input> w którym określa się ilość sztuk, oraz jest on zerowany
- podobnie jak poprzednio odnajdowany jest poprzedzający <div> który służy wyświetleniu podglądu projektu danego produktu

Resztę funkcjonalności z tym związanej już zrobiłem mam tylko problem z jQuery i odnajdowaniem następnego i poprzedniego. Wg tego co udało mi się wyczytać szukanie następnego elementu w moim przypadku powinno wyglądać następująco:

1. $('#usun').click(function(){
  2. $xxx = $(this).find('.ile_sztuk').next().val();
  3. alert($xxx);
  4. });

Wydawało mi się, że powinno odnaleźć i zaalertować właśnie wartość tego <inputa> ale pokazuje jako undefined. Gdzie leży mój błąd?
Comandeer
Na pewno chcesz szukać danych elementów WEWNĄTRZ przycisku czy może jednak w jego rodzicu?
followc
A więc to tak działa! Już badam temat..wink.gif
Jeszcze do tego tylko mała zamianka next() na first() i śmiga. Dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.