Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inny][Laravel 5.0] Wykonywanie komendy artisan w metodzie
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
mariio81
Witam,
przy tworzeniu paczki doszedłem do momentu w którym pliki css będą musiały być skopiowane do publicznego folderu
w skrypcie mam
  1. $this->publishes([
  2. __DIR__.'\public' => public_path('style\packages\simpleadmin'),
  3. ], 'public');

a następnie w konsoli muszę wykonać polecenie:
  1. php artisan vendor:publish --tag=public --force

i wszystko pięknie działa ale chciałem aby to sie automatycznie wykonywało więc dodałem takie coś pod "$this->publishes":
  1. Artisan::call('vendor:publish', array('--tag' => 'public', '--force' => ''));

i to już nie chce działać ogólnie kopiuje pliki ale nie nadpisuje gdy zostanie zmieniony plik w paczce. Wiem że za nadpisanie odpowiada "--force" i tutaj nie wiem czy dobrze to użyłem bo w internecie jest dużo przykładów ale z jednym parametrem a przykładu z kilkoma nie moge znaleźć.
Ogólnie mam pytanie jak użyć "php artisan vendor:publish --tag=public --force" które ma kilka parametrów w Artisan::call() ?
Pyton_000
Nie rób tak bo to bez sensu. Będzie Ci za każdym razem publikowało pliki z paczki do katalogu.

Publikacja styli/widoków itp. potrzeba jest tylko i wyłącznie po to aby nadpisać domyślny widok z paczki.
mariio81
Ok dzięki za radę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.