Mam problem z kodowaniem znaków w bazie danych. Posiadam serwer lokalny zrobiony za pomocą programu XAMPP. Mam tam ustawione kodowanie utf8mb4_unicode_ci zarówno dla całej bazy, jak i każdej z tabel. Podczas przeniesienia bazy na hosting OVH wszystko działa elegancko. Kiedy natomiast przeniosłem na hosting nazwa.pl to na stronie mam krzaczki, mimo, że tak też ustawiłem to samo kodowanie.
Kiedy dodałem coś na stronie na hostingu nazwa.pl i przeniosłem na serwer lokalny to też są krzaczki. Wersja phpmyadmin są różne, ale to nie jest przecież problemem, skoro używam takiego samego kodowania znaków.
Strona to autorski system CMS. Tak wygląda kod związany z bazą danych: http://wklej.org/id/1837224/ - nie ma tutaj niczego specjalnego, tylko proste kody.
Przede wszystkim zależy mi na tym, aby uratować jakoś treści i żeby te kodowania były zgodne, abym mógł wygodnie przenosić bazę między serwerem lokalnym, a hostingiem nazwa.pl. Niestety na ich pomoc liczyć nie mogę, bo mają swoje wymówki i umywają ręce. A skoro po przeniesieniu bazy z serwera lokalnego na OVH wszystko działa tzn., że z mojej strony raczej wszystko jest w porządku.
Z góry dziękuję za pomoc