Cytat(!*! @ 16.11.2015, 13:17:40 )

Działa to pewnie na podobnych zasadach jak wyżej napisali, lub w oparciu o JS. Jednak to nie zmienia faktu że serwis ten nie ma prawa ingerować w Twoją witrynę, nawet jeśli Ty sama zmienisz stopkę/link do ich serwisu. Ponieważ jeśli dajmy na to prowadzisz sklep i np. dziennie zarabiasz 5000zł, odwiedzin ze 20k UU i może nawet przypadkiem skasowałaś link ze stopki przy zmianie kolorów czy czegokolwiek, to wszyscy Ci co wejdą na Twoją stronę, zostana przekierowani na stronę jakiegoś bloga? Raz że ponosisz spore straty i jesteś w stanie do wykazać, dwa tracisz wizerunkowo, a to również można policzyć (głownie tak abyś była zadowolona) a trzy problemem byłoby też indeksowanie co też można obłożyć kosztami na rzecz procesu sądowego dla takiego serwisu. Regulamin szablonu, prawa autorskie to jedno, a właściciel serwisu pod jakim to działa to drugie.
Chyba się nie zrozumielismy

Mi chodzi o ...stworzyszłam swój własny szablon od zera , umieściłam w nim info o autorze szablonu czyli mnie , do tego w stopce również jest informacja że autorem szablonu jestem ja . I teraz , powiedzmy mam stronę na której udostępniam ten szablon , pobierasz go i chciałbyś zmienić autora w stopce na siebie( to tylko przykład) , bo wiadomo ,że i tacy sa co tak robią , ale ... w momencie zmiany i wrzucenia szablonu zostajesz przelogowany na stronę moją skad pobrałeś ten szablon.
Mi nie chodzi o to by zmieniać komuś stopkę , bo sama umiem zrobić szablon ale mi chodzi o to ,że oni mają coś takiego u siebie zrobione - ktos mi taki pomysł zapodał i dlatego kminię czy da to radę zrobić u mnie ?
Ja szanuje prawa autorskie więc sama bym chciała by ktos uszanował moje , normalne
Inaczej jak zabezpieczyć własny szablon by nie był przerabiany przez nikogo ?

Czy tylko napisanie regulaminu ,licencji może być użyte i czekać na dobrą wole użytkownika .?