mam pewien problem, otóż miałem kiedyś stronę, którą po roku ponownie chcę uruchomić.
Tym razem na Windows, ponieważ mam akurat dedyka na Windowsie i nie ma sensu mi kupować wypasionego serwera kiedy ten jest wystarczająco szybki

Zainstalowałem IIS7, php itp. wszystko działa... oprócz wysyłania e-maili.
Korzystałem z PHPMailer pare ładnych lat i wszystko działało, skrypt nieruszony i teraz.. nie działa. Czy to wina windowsa ? nie wiem.
Maile idą z gmaila.
Po wywołaniu pliku mail.php wywala od razu błąd serwera 500. Skrypt na pewno jest ok bo działał.
Poniżej daje kod:
require_once('phpmailer/class.phpmailer.php'); $mail = new PHPMailer(true); $mail->CharSet = "UTF-8"; $mail->IsSMTP(); $mail->SMTPAuth = true; $mail->SMTPSecure = "ssl"; $mail->Host = "smtp.gmail.com"; $mail->Port = 465; $mail->Username = "login@gmail.com"; $mail->Password = "passy"; $mail->SetFrom('login@gmail.com', 'nazwal'); $mail->AddAddress("odbiorca@domena.pl"); $mail->Subject = 'tytul'; $mail->AltBody = 'To view the message, please use an HTML compatible email viewer!'; $mail->MsgHTML(' tresc '); $mail->Send();
Proszę o pomoc bo siedze już 2 dzień nad tym, czytam po forach i nic mi nie chce działać

Z góry dzięki, pozdrawiam.