Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Kopiowanie a Kodowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MaciekDZN
Witam, to znowu ja... posiadam problem i ogólnie chciałbym podziękować wszystkim, którzy mi pomogli w PHP smile.gif

a mianowicie chodzi o kodowanie kopiowanego pliku, załóżmy:

jestem na download.php i za pomocą copy() kopiuje plik na serwerze gdzie chmody do folderów są 755 czyli bez problemu powinno skopiować lecz co się dzieje

dajmy na to że jest to plik 1.torrent w folderze /1/
i przenoszę go do folderu /download/1/ i zmieniam nazwę na [twoj plik]nazwa 2005.torrent

przy włączeniu przez adres strony www.adres.pl/1/1.torrent pobiera normalnie plik i po włączeniu działa
przy włączeniu przez adres strony www.adres.pl/download/1/[twoj plik]nazwa 2005.torrent już nie działa i po włączeniu go pisze, że jest błędnie kodowany...

Ktoś ma jakiś pomysł questionmark.gif?

nie wrzucam kodu bo zbędny

Dodam że pliki początkowo przerzuciłem na serwer za pomocą FileZilla z transferem Automatycznym.
darko
Sprawdź reguły .htaccess w odpowiedniej lokalizacji, może brakuje Ci jednej z reguł, a do bezpiecznego kopiowania z zachowaniem poprawnego kodowania można użyć bashowego rsynca.
freemp3
Sprawdziłeś, czy plik przeniesieniu ma taki sam rozmiar jak przed? Możliwe, że utworzył się jedynie pusty plik.
Jeśli plik się kopiuje poprawnie sprawdź np. przy pomocy notepad++ jakie jest kodowanie oryginalnego pliku, a jakie tego skopiowanego.

Teoretycznie funkcja copy nie powinna zmieniać żadnych właściwości pliku, ani jego kodowania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.