Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP]Odczytywanie czasu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
symldiffuant
Czy wie ktoś jak mogę odczytać długość danego filmiku z youtube, jeżeli umieszczam go stronie za pomocą znacznika "iframe". I chciałbym by funkcja pobierała mi jego długość i pokazywała w liczniku obok. Czy jest możliwość pobrania dodatkowo czasu(momentu) w jakim znajduje się odtwarzane wideo i wyświetlenie go również obok ?
symldiffuant
Tak, ale tam mam tylko ustawienie opcji kiedy film ma być wystartowany, zatrzymany. Nie mam pokazane jak pobrać długość wideo. No chyba, że coś przeoczyłem.
symldiffuant
Może zobrazuję sytuację inaczej. Tworzę swój mały odtwarzacz na stronę, w mojej bazie danych znajdują się nazwy utworów i linki do nich. I chciałem napisać funkcję, która pobiera całą długość wideo i jeżeli cała długość wideo będzie równa danemu momentowi w filmie (wykryje, że film się skończył), automatycznie przełączy na następne wideo. Zmieniając link.
koodo218
Cytat(symldiffuant @ 29.12.2015, 13:52:43 ) *
Może zobrazuję sytuację inaczej. Tworzę swój mały odtwarzacz na stronę, w mojej bazie danych znajdują się nazwy utworów i linki do nich. I chciałem napisać funkcję, która pobiera całą długość wideo i jeżeli cała długość wideo będzie równa danemu momentowi w filmie (wykryje, że film się skończył), automatycznie przełączy na następne wideo. Zmieniając link.

W API z tego co czytam masz od tego
  1. player.getPlayerState():Number
, które zwraca 0 jeżeli zakończono odtwarzanie. W takim przypadku dajesz sobie tylko warunek:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. if(player.getPlayerState() == 0) przelacz_na_nastepne_video();
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

i nie musisz się bawić w pobieranie długości filmu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.