Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SiteMaster a przekazywanie nrStrony przez paningacje
Forum PHP.pl > Forum > PHP
yta
Witam,
Próbuję przerobić szablon strony który pisałem 2 lata temu na coś wygodniejszego w zarządzaniu - z wykorzystaniem SiteMaster.

Wykorzystuję taki algorytm podziału strony:

1. <?php
  2. if (isset($_GET['page']))
  3. {
  4. $page_name = $_GET['page'];
  5. include ("./".$page_name.".php");
  6. }
  7.  
  8. ?>

Umieszczam to w pliku index.php i każdy odnośnik tworzę w taki sposób:

1. <a href="index.php?page=archiwum_filmow">archiwum_filmoww</a>

I to działa. Ale problem jest taki, że Archiwum Newsów posiada paningację stron i przycisk: "DALEJ" ma odnośnik: [syntax=php]<a href="archiwum_filmow.php?strona="></a>[/syntax] i tu jest problem.

To się gryzie z SiteMaster i mając link: index.php?page=archiwum_filmow?strona=2

Nie dostaję załadowanej mojej strony a błędy:

Cytat
Warning: include(./archiwum_filmow?strona=2.php): failed to open stream: No such file or directory in

Warning: include(./archiwum_filmow?strona=2.php): failed to open stream: No such file or directory in

Warning: include(): Failed opening './archiwum_filmow?strona=2.php' for inclusion (include_path='.') in

Męczę się z tym od rana i nie potrafię zmusić tych dwóch mechanizmów do współpracy.

To co robię tutaj źle ? Próbowałem na różny sposób zapisywać linki dla strony next w paningacji, ale nie daje to rezultatów.
Pyton_000
?page=archiwum_filmow&strona=2
yta
ohmy.gif

Działa

Dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.