posiadam stronę internetową na serwerze dedykowanym z ishell.pl oraz domenę w ovh.pl. Domena odwołuje się do serwera oraz posiadam skrzynkę email domyślnie skonfigurowaną w ovh na serwerze który jest w cenie z domeną.
Na mojej stronie e-maile są wysyłane za pomocą phpmailera z tej właśnie skrzynki... jednak mam problem. emaile raz dochodzą od razu, a innym razem po 30min, po godzinie. A co dziwne czas otrzymania e-maila jest taki jak czas nadania, pomimo że doszedł tak późno. Wysyłam maila w ten sposób:
$mail = new PHPMailer(); $mail->CharSet = "UTF-8"; $mail->PluginDir = "../phpmailer/"; $mail->From = "email@mojadomena.pl"; $mail->FromName = "Mojadomena.pl"; $mail->Host = "ssl0.ovh.net"; $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "email@mojadomena.pl"; $mail->Password = "haslo"; $mail->SetLanguage("pl","../phpmailer/language/"); $mail->Subject = "Tytuł maila"; $mail->IsHTML(true); $mail->SMTPAuth = true; $mail->AltBody = 'Nie można otworzyć wiadomości.'; $text_body = "Tresc"; $mail->Body = $text_body; $mail->AddAddress("odbiorca@onet.pl"); $mail->Send();
Co może byc nie tak? A może polecicie jakąś inną skrzynkę do wysyłania powiadomień, może być płatna.
Z góry dzięki.