Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]Po wysłaniu formularza otwierany div
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djtomaszq
Witam. Mam diva logowanie, otwieram go w jquery toggle'm po kliknięciu "LOGOWANIE", loguje i klikam inputa "Zaloguj" po czym strona się przeładuje i div się chowa bo strona załadowała się od początku i gdy np złe dane podam to wyswietla sie komunikat na czerwono, że "błędne dane" tylko że tego nie widać bo div jest ukryty z racji przeładowania strony i musze kliknąć znów "LOGOWANIE" żeby to otworzyć i zobaczyć. W jaki sposób najprościej zrobić aby po przeładowaniu strony po kliknięciu inpuuta zaloguj ten div był otwarty aby użytkownik odrazu widział czy jest błąd lub czy logowanie było udane ?

HTML
  1. <div id="logowanie">LOGOWANIE</div>

css
  1. $("#logowanie").click(function()
  2. {
  3. $("#login").toggle("slow");
  4. $("#rejestr").hide(500);
  5. });

input
  1. <form method="post" action="index.php">
  2. <div>
  3. <div class="ramka">
  4. <input placeholder="Wpisz Login" type="text" value="" name="name" maxlength="14">
  5. </div>
  6.  
  7. <div class="ramka">
  8. <input placeholder="Wpisz Hasło" type="password" value="" name="password">
  9. </div>
  10.  
  11. <div class="button">
  12. <input type="submit" value="Zaloguj >>">
  13. </div>
  14. </div>
  15. </form>';
Tomplus
Więc albo używasz AJAX, aby wysłać dane do pliku logowania i otrzymać odpowiedź, albo.... po przeładowaniu, po prostu zażądasz aby otworzyło się okienko z treścią wygenerowaną w PHP zgodnie z rezultatem logowania.
djtomaszq
No tak. Po przeladowaniu tylko jak to zapisać w jq, po kliknięciu umiem ale poprzeladowaniu nie mam pojęcia albo "nie wiem ze wiem ze to takie proste) smile.gif click nie.
Comandeer
W sumie $('#logowanie').click() może zadziałać.
djtomaszq
Tzn po klikmieciu inputa przeladuje się strona i jest schowany div a jak pod click podepne te otwieranie inputa to jak się przeladuje to i tak nie otwiera. Tak jakby przed przeladowaniem próbuje się otworzyć raz jeszcze i szybko przeladuje stronę i dalej schowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.