Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konkurs PHP & MySQL!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
unix-dutch
Tak jak obiecałem w postcie "Test php", tak też jest:

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie "php & MySQL". Do wygrania są
cenne nagrody o łącznej wartości 1300 zł. Konkurs polega na zakreśleniu 20 odpowiedzi na pytania z dziedziny php, MySQL i nie tylko. Nagrodzone zostanie 1, 2 i 3 miejsce.
Wygrywa ten, który zdobędzie największą ilość punktów
(Mierzony jest czas i ilość poprawnych odpowiedzi).
Konkurs trwa do 16 Lutego. Patronatem medialnym konkursu jest www.hacking.pl, a sponsorem nagród jest www.etap.pl. Konkurs organizowany jest
przez webovers.org i strefaphp.net Aby wziąść udział w konkursie wystarczy
sie zarejstrowac na stronie webovers.org.Kazdy uzytkownik ma prawo wziąść tylko 1 raz udział w konkursie.

Konkurs: www.konkurs.webovers.org
Nagrody:

1 Miejsce - Konto: Pakiet internetowy (699 zł)
2 Miejsce - Konto: Serwer internetowy (499 zł)
3 Miejsce - Nagroda pocieszenia: design, miesięczne wyświetlanie buttona i link na webovers.org i strefaphp.net.
CyklOP
Wydaje mi się, że konkurs ma błędy -> (czyt. drob zamiast "drop" w pytaniu z bazą danych). Jeśli mi się tylko wydaje to mnie poprawcie, w tak krótkim czasie trudno odpowiadać i poprawiać błędy ;]

Jak coś to mam 110 punktów, ale niektóre pytania nie mają zbyt wiele wspólnego z php... rozwiązując test sami zrozumiecie smile.gif
NuLL
Niektóre pytanie są glupie - typu miediumblob jaką ma długość...

Oki - mam 120 punktow i 189 secund - co z tego że czas jest krótki questionmark.gif

Chyba nic....więc po co to mierzyć questionmark.gif Mógłbym mieć załózmy 600 sekund i czytać manula.... - troche to pozbawione sensu...
unix-dutch
Nie do końca winksmiley.jpg Za każde przekroczone 10 seuknd (Po 200 sekundach) odejmowane są punkty, czyli miałbyś zero,

Co do "drob" to dziękuje za uwage!:) Mała literówka...

Powodzenia...
wojto
nawet ciekawy konkurs, ale na niektore pytania nie znalem odpowiedzi :/ np. to z cronem, bo nigdy go nie uzywalem
moj wynik to 130 sad.gif a rozwiazanie zajelo mi ponad 4 minuty
niestety, ale jakos mi trudno uwierzyc, by ta osoba co jest na pierwszym miejscu nie oszukiwala, samo przeczytanie pytan i odpowiedzi lacznie ze zrozumieniem zajmie sporo ponad te 74 sekundy, a do tego jeszcze dochodzi wybranie poprawnej odpowiedzi i jej zaznaczenie. miemozliwe exclamation.gif! na kazde pytanie przypadaly by niecale 4 sekundy. wiec konkurs uwazam za niesprawiedliwy
pewnie ktos mu pokazal ten test wczesniej i wiedzial jakie odpowiedzi ma zaznaczyc, chyba, ze pytania sa losowe i rozne

ps. a czy w tym latwiejszym konkursie php, gdzie jest 10 pytan tez sa przewidziane nagrody winksmiley.jpg bo tam jestem ex aequo na pierwszym miejscu (100 pkt/58 sek.) smile.gif
unix-dutch
User ktory prowadzil zostal usuniety z listy (Oszustwo)...

Bez obaw, nikt co redagowal lub zna pytania nie wezmie udzialu w konkursie winksmiley.jpg

W testcie nie ma przewidzanych nagrod, jak to test, zrobilisym go, bo byl przymairka do konkursu winksmiley.jpg

Pozdrawiam...!

P.S. - naszym staraniem jest by nikt nie oszukiwal, glupota byloby dawanie odpoweidzi winksmiley.jpg

P.S.2 - zostału usunietych kilku uzytkownikow, ktorzy tworzyli konta po 3 razy itp....winksmiley.jpg
CyklOP
Mam genialny pomysł jak wyeliminować oszustów smile.gif
Zrobić jeszcze jeden etap, po pewnym czasie. Jeśli ktoś oszukiwał w pierwszym, to w drugim wypadnie mizernie (a nie będzie mógł go powtórzyć, nie mając zaliczonego pierwszego na nowym koncie). Chociaż z drugiej strony i tak kumple mogą wysyłać sobie dobre rozwiązania po przejściu etapu sad.gif Nie da się stworzyć idealnego systemu chyba że zrobić losowanie kolejności pytań, co może jeszcze nieco utrudnić oszustwo. Dobra, ale sami pewnie macie jakieś (swoje) pomysły smile.gif
unix-dutch
Cytat
że zrobić losowanie kolejności pytań

Kolejność jest za każdym razem inna...Do tego tych 20 pytań jest losowanych z kilkudziesięciu winksmiley.jpg

Pozdrawiam....
Synaps
Poziom tego testu jest całkiem wysoki i odniosłem wrażenie że skierowany jest raczej dla totalnych highendowych programistow ktorzy maja man'a do php i mysql w glowie winksmiley.jpg(nie wiem czy to zbyt dobre;) ). Niektore pytania mnie naprawde zaskoczyly ( nie poszlo mi tak dobrze jak w 1 tescie 4 miejsce cool.gif hehe ) blink.gif Bede chylil czola dla osoby ktora zda tescik na 100% bez sprawdzania na googlach. Jeśli bedzie znać wszystkie odpowiedzi to myśle że można się spokojnie zmieścic poniżej 140 sek. biggrin.gif
Vertical
67 punktów (podobnie, jak w poprzednim). Trochę to trudne... Na przykład z tymi funkcjami w php4 i php3
unix-dutch
Konkurs jest z założenia, by nikt nie zdobył 200 Punktów winksmiley.jpg Tu chodzi o to by wygrali najlepsi i zgarneli nagrody ...winksmiley.jpg

Pozdrawiam...

P.S. - Co do google, to to odpada...pytania są losowane z kilkudziesięciu, jest liczony czas itp...Był juz jeden przypadek w tym testcie, musielismy usunac usera, bo poprostu oszukiwal (Nie powiem jak winksmiley.jpg )
cagrET
Łatwo jest ten system wykiwać, idę do kafejki, zakładam 40 kont, 40 razy biorę udział, spisuję wszystkie pytania i odpowiedzi, za tydzień z domu biorę udział w konkursie już na prawdziwym nicku/mailu, zakreślam 19/20 odpowiedzi dla ściemy smile.gif.

Kolejna wtopa, pytania są podobno losowane, także dużo zależy od farta, raz odpowiesz na 15, a kolejnym razem mógłbyś tylko na 10 .. Wg mnie powinny byc zawody zrobione 1 dnia o wyznaczonej godzinie, wszyscy graja w tym samym czasie z tymi samymi pytaniami.

No nic, zaraz wezmę sobie w tym udział, zobaczymy jaki szczęściarz ze mnie, wygrywanie zawodów mam we krwi, szczególnie jeśli chodzi php :-) Wish me luck.

EDIT: zajebiście mi poszło, 93 punkty (347 sekund hah) :-))) Trzeba przyznać, wymiatam. Jakoś większość z tych pytań taka niepraktyczna .. kogo obchodzi jaki ma zasięg .. bla, nie będę pisał bo jeszcze inni rozwiązują, ale to pytanie z serwerem wirtualnym sponsora konkursu etap.pl to już przegięcie, niby jak to się ma do mojej wiedzy o php/mysql :\ Niefajny ten konkurs (w sensie jeśli chodzi o zawody), od tego mam manuale w wersji chm, pare sekund i już znam odpowiedź, jaki sens jest się tego uczyć na pamięć, mam lepsze rzeczy do roboty :-) No nic, chyba chodzi tutaj po prostu o dobrą zabawę, nic więcej, i w takim razie wszystko jest okej biggrin.gif. Także konkursik bajerancki tongue.gif. Kilka nowych rzeczy się dowiedziałem o php. Udostępnicie po konkursie wszystkie pytania i odpowiedzi na nie ? Z chęcia bym sobie przejrzał i się trochę dokształcił biggrin.gif
sobstel
poszlo mi nawet dobrze (140pkt w 167 sek) ale nic z nagrody tongue.gif heh
nie rozumiem dlaczegow konkursie php/mysql pojawilo sie w ogole pytanie o hsoting etap. rozumiem ze sponsor ale bez przesady tongue.gif
unix-dutch
No to pytanie był wymóg :/ No ale nagrody za 1200 zł są winksmiley.jpg
Wykiwać się da wszystko winksmiley.jpg Ale żeby zdobyć dobry czas (przy czym patrząc na kartke, to nie wyszło by dobrze z czasem)

Losowane Są odpowiedzi, pytania, położenie pytań, położenie odpowiedzi, zrobiliśmy chyba wszystko co w naszej mocy, do tego usuwamy userow co zakladaja konta po kilka razy tongue.gif

Pozdrawiam...
strife
Nie było aż tak źle wg. mnie - zaczołem php we wrześniu mam 100 punków przez 150sec... nie jest źle, ale mogło by być lepiej... heh... Fajny konkurs, tylko pytania nie na moim poziomie przynajmniej niektóre...

Pozdrawiam!
NuLL
@cagret: Na większości konkursów jakie sie spotyka pytania są stricte nie praktyczne.
dr_bonzo
Cytat
20) dr_bonzo  126  344sec.

cieniutko sad.gif
unix-dutch
Ano, poza tym czeka na oszustów jeden haczyk tongue.gif Będzie to bardzo duże zdziwienie dla wielu osób, być może niektórzy bedą źli, lecz tu chodzi o to żeby Konkurs został rozegrany uczciwie...

Pod koniec konkursu bedzięcie mogli zobaczyć ten haczyk (Niekoniecznie wygrają Ci co mają w konkursie 1-2-3 Miejsce winksmiley.jpg)

Nie zdradzam już nic więcej, pozdrawiam! winksmiley.jpg
kszychu
Cytat(unix-dutch @ 2005-01-24 13:26:23)
Pod koniec konkursu bedzięcie mogli zobaczyć ten haczyk (Niekoniecznie wygrają Ci co mają w konkursie 1-2-3  Miejsce winksmiley.jpg)

Zwycięzcy znani byli jeszcze zanim ogłoszono konkurs... cool.gif
Cytat(unix-dutch)
No to [...] był wymóg :/ No ale nagrody za 1200 zł są

Nie mniej powodzenia chłopaki! laugh.gif
unix-dutch
Cytat
Zwycięzcy znani byli jeszcze zanim ogłoszono konkurs... 

Ekhm...?! Czy wiesz co ty wogóle gadasz? Nikt nie był znany i nadal nie jest! Boże, wiesz co mnie denerwuje? Że przez tydzień usuwamy oszustów z rankignu, walczymy jak możemy, wymyślamy sposoby jak ich do końca zwalczyć, a tu ktoś bez podstawnie stwierdzi, że to jakieś oszustwo, o ile to zamierzałeś przekazać...
kszychu
Przesadziłem, sorry:

Oświadczam, że nie są mi znane żadne szczegóły konkursu. Moja poprzednia wypowiedź nie była oparta na żadnych faktach.
Organizatorów konkursu przepraszam za moją poprzednią, oszczerczą wypowiedź!
unix-dutch
No mam nadzieje.... Wiedziałęm już na początku, żę konkurs nie każemu sie spodoba, niektórzy mowią, żę to i to jest nie fair, drudzy, że pytania za trudne, trzeci, że nie praktyczne...

Jak wiadomo, w konkursie może dojść do oszustwa, lecz myśle, że nasz ostatni już pomysł usuniecią oszustów, zadziała...

Wierz mi, że staramy się jak możemy i usuwamy oszustów, dziennie jest ich niekiedy nawet po 10...

Pozdrawiam!;]
Lechu18
kszychu: spoko, ja raczej potraktowałem Twoją wypowiedź nieco z przymrużeniem oka winksmiley.jpg Unix się troche uniusł jak widać tongue.gif
Do konkursu można się przyczepić, ale jest to nasz pierwszy konkurs sponsorowany, ale napewno nie ostatni biggrin.gif
Staramy się wyelminować wszystkich oszustów, nawet, jeśli jest tylko podejrzenie o oszustwo - blokujemy usera, wychodze z założenia, że jeśli ktoś jest niewinny to się upomni o swoje, zresztą taki przypadek już był winksmiley.jpg
Zresztą wydaje mi się, że takie konkursy powinno się traktować jako zabawe winksmiley.jpg
Życze powodzenia biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.