Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Własny CMS ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Messie
Siema jestem Filip i mam 13 lat. Z programowaniem mam stycznośc od 7 roku życia.
Ostatnio stwierdziłem że musze zrobić coś co mi się przyda....... Kappa.
Czy możecie mi napisać jakiś 'mini' poradnik jak zrobić CMS'a który będzie miał:
-Panel admina
-Dodawanie/usuwanie podstron
-Logowanie/Rejestracja
-Edytacja Nazwy,opisu i słów kluczowych strony

Podacie bo szukałem i nie znalazłem sad.gif baaasmiley.gif
mlawnik
Odpuść sobie to wyśrodkowanie i młodzieżowy slang wink.gif

Po "Kappa" wnioskuję że może jakieś podstawy angielskiego znasz.

Dzielisz cały problem CMSa na mniejsze problemy tak jak to sobie napisałeś, i szukasz:
(Po angielsku jest dużo więcej informacji niż po polsku)
"php login tutorial"
"php database tutorial"
"php form tutorial"
itd..

A na forum przychodzisz z konkretnym problemem, grzecznie pytasz wprost i nie oczekujesz gotowca.

Ja na początek poradziłbym Ci coś prostszego niż cms, ja pisałem quiz.
Messie
Pisałem już quiz smile.gif
Szymas
Tak jak już mlawnik pisał, na forum przychodź z konkretnym problemem. Na początek polecam nauczyć się w średnim stopniu PHP + MySQL + HTML + CSS i dodatkowo jakieś podstawy JavaScriptu (możesz skorzystać z jQuery bo pisze się z tą biblioteką bardzo wygodnie). Możesz spróbować poszukać tutoriali w sieci ale ja osobiście preferowałem książki. Co do PHP i MySQL to polecam książkę wydawnictwa Helion "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty". I od tego najlepiej zacząć bo CSS i jQuery to takie "upiększacze".
Comandeer
Cytat
Co do PHP i MySQL to polecam książkę wydawnictwa Helion "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty".

A ja nie. Ta książka jest przestarzała i to od lat.
Pyton_000
Również jej nie polecę. Kupiłem kiedyś i zawiodłem się.
mlawnik
Jak napisałeś quiz, to pokaż kod wink.gif
Na GitHubie najlepiej, naucz się podstaw Gita w popołudnie, przyda Ci się w życiu wink.gif
Boshi
Cytat(Comandeer @ 27.07.2016, 16:23:49 ) *
A ja nie. Ta książka jest przestarzała i to od lat.

Służy za dobra podstawkę pod inne książki biggrin.gif
Pyton_000
Albo monitor jak komuś za nisko smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.