Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML/CSS] Nieaktywna połowa strony poniżej 960px
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
rozny
Witajcie,

krew mnie już zalewa, bo nie mam już pomysłu co tu się może dziać.

Mam szablon, do niego 2 arkusze stylów - desktop.css i mobile.css. Mobile wczytywany jest jeżeli szerokość okna przeglądarki spada poniżej 961px. I w tym momencie robi się cyrk, bo z chwilą zastosowania arkusza mobile.css połowa strony robi się "nieaktywna". Linki robią się nieklikalne, nie da się zaznaczyć tekstu, kliknąć inputa, no po prostu nic nie działa. Ale nie dzieje się tak na całej stronie tylko od pewnego, do pewnego miejsca. Z tym, że początek tej nieaktywności od wczoraj się przesunął o "piętro w górę".

Pacjent: http://www.eplytki.com

Bebechy:

Szablon - forum wywala, że post za długi, więc źródeł nie dołączę :\ Możecie podejrzeć w przeglądarce.

Wczoraj nie działało od:

<section id="main_menu" /> do <section id="newsletter_box" />

Dzisiaj dla odmiany nie działa już od <li id="basket_box" />...

Jeżeli ktoś z was mógłby przeanalizować o co tu kurde chodzi będę wdzięczny.

Pozdrawiam
Rysh
Zobacz sobie jak wygląda element
  1. <section style="" id="information_box" class="center 80">

dla niskich rozdzielczości. Wtedy dowiesz się dlaczego Ci przysłania inne elementy.
rozny
Już sobie poradziłem.

Okazało się, że debilny skrypt sklepu kopiuje sobie style i tworzy dodatkowo swój własny plik ze skopiowanymi stylami zapisany gdzieś w modułach sklepu. Zapisał sobie jakąś tam wersję stylów i nadpisywał mi częściowo te, na których ja pracowałem. Ogólnie zrobiło mi to taki burdel w kodzie, że nie mam pytań wink.gif

Jeżeli chodzi o information_box, to domyślnie ma on display:none, więc nic nie mógł przykrywać.

Generalnie problem rozwiązany, pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.