Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [WordPress] Advanced Custom Fields - zmiana fontu w polu.
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
siutek
Witam,
Od kilku dni męczę się z - wydawać by się mogło - błahą sprawą.
Otóż przejąłem niedawno stronę opartą o Wordpressa, poprzednik wykorzystał w niej między innymi plugin Advanced Custom Fields.
Przy pomocy tego pluginu został utworzony szkielet strony głównej, a jeden z boxów ma w selekcie zdefiniowane 2 fonty, których mogę użyć do wyświetlenia ikon. Tak, ikony są de facto znakami w foncie. Chciałbym do tego zestawu dodać trzeci font, konkretnie Font Awesome. Niestety nie wiem jak tego dokonać. Znalazłem plik custom-fields.php (wp-content\themes\merchant\inc\) w którym znajduje się jeden wielki, wielopoziomowy Array, a w nim między innymi definicje tych dwóch fontów, które pojawiają mi się w selekcie w panelu admina.

Problem więc w tym, że nie wiem jak dodać Font Awesome do tej tablicy, gdyż cały plik custom-fields.php wygląda jak wygenerowany z wtyczki Advanced Custom Fields. Jak zatem zmodyfikować ten plik, ewentualnie wygenerować nowy który będzie posiadał dodatkowo pożądany font??

Dodam jeszcze, że zarówno plik fontu jak i plik css dotyczący Font Awesome znajdują się we właściwych lokalizacjach, obok działających fontów.

Przyznam, że to moje pierwsze spotkanie z wtyczką ACF.

pozdrawiam
GreenGo
Opcja 1: dodaj do tablicy kolejny element z font-awsome na zwór tego jak dodane są poprzednie.
Opcja 2: Znajdź w kodzie skórki takie coś jak:
  1. define( 'ACF_LITE' , true );

i ustaw na false. Istnieje szansa, że będziesz miał wtedy w panelu administracyjnym dodatkową pozycje "własne pola", gdzie będą wszystkie pola, które są w custom-fields.php. Będzisz mógł sobie wyklikać zmiany i exportować wszystko jeszcze raz. Jest również szansa, że poprzedni osoba robiąca tę stronę, nie wyklikiwała sobie tych pól przez panel, więc nic tam nie będzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.