próbuję stworzyć kod, który z pomocą AJAXu będzie dodawał dynamicznie do bazy pewne elementy. Kod stworzyłem, niby wszystko git, bo "success:" wykonuje się jak należy, ale z nic w świecie nie mogę uzyskać ruchu związanego z plikiem odbierającym POSTa. To mój kod...
jQuery(function($) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery('#insert-my-media').click(open_media_window); }); function open_media_window() { if (this.window === undefined) { this.window = wp.media({ title: 'Dodaj muzykę', library: {type: 'audio'}, multiple: false, button: {text: 'Dodaj'} }); var self = this; this.window.on('select', function() { var first = self.window.state().get('selection').first().toJSON(); for (attr in first) console.log(attr); //alert(first.filename); jQuery('#wyswietl_nazwe_muzyki').html(first.filename); jQuery.ajax({ type: 'POST', data: ({ nazwa_muzyki : first.filename }), url: '/wp-content/themes/theme/zapytania_do_bazy.php', success: function(data) { $('#wyswietl_nazwe_muzyki').html('datasukces'); } }); }); this.window.open(); return false; } } });
zapytania_do_bazy.php:
<? require_once( ABSPATH . 'wp-admin/includes/admin.php' ); $nazwa_muzyki = $_POST['nazwa_muzyki']; $id_posta = '581' update_post_meta($id_posta, 'votes_count', 'nazwa_muzyki'); //$wpdb->query("INSERT INTO wp_postmeta (meta_id, post_id, meta_key,meta_value) VALUES ('1600', '682', 'votes_count','sukces')" ); ?>
O co tu może chodzić?