Hejka, jako ze jestem troche na bakier z npm mam do was szybkie pytanko.
Importuje sobie w npm pewien lib
import ol from "openlayers";
ale to mi laduje skompresowany kod. Idzie tam jakos podpiac pelna wersje kodu? Musze zdebugowac pare rzeczy bo mnie cos strasznie muli a skompresowany kod nie ulatwia analizy
viking
5.10.2016, 13:29:39
Plik jest wczytywany zgodnie z tym co w package.json, sekcja main zawiera. Chcesz inaczej musisz to wskazać czyli np openlayers/src/costam
Chyba że Commander zna lepszy sposób
nospor
5.10.2016, 14:52:22
Chyba nie dziala Znaczy, podajac cala sciezke do pelnego pliku dziala, ale dostaje blad "Error: Namespace "ol" already declared."
kruce banda....
redeemer
5.10.2016, 15:06:51
W openlayers w dist masz ol-debug.js
nospor
5.10.2016, 15:09:14
Wiem. Wlasnie do niego linkuje i dostaje blad ktory napisalem
Normalnie mam:
import ol from "openlayers";
chcac dodac ten debug daje import ol from "openlayers/dist/ol-debug"; lub import ol2 from "openlayers/dist/ol-debug";
Oba pluja bledem "Error: Namespace "ol" already declared."
redeemer
5.10.2016, 15:11:30
Cytat(nospor @ 5.10.2016, 16:07:53 )
Wiem. Wlasnie do niego linkuje i dostaje blad ktory napisalem
Jak wyglada HTML, skad sie tam bierze <script src='.../ol.js' />, bo to tam musisz zmienić.
Ewentualnie opcja "jestem hardkorem" i openlayers/package.json:
Jak juz pisalem plik importuje przez import ol from "openlayers/dist/ol-debug";
jak cala mase innych rzeczy. Wszystko to potem jest kompilowane w jeden plik .js
viking
5.10.2016, 15:26:10
A nie importujesz 2 razy przez przypadek? Spróbuj może jeszcze import {ol as test} from ...
nospor
5.10.2016, 15:29:43
Nie, sprawdzalem czy nie ma tego nigdzie jeszcze. Poza tym jakby bylo importowane dwa razy to by mi sie wylozylo juz dawno temu a nie dopiero gdy zastepuje oryginal przez ol-debug
Cytat
Ewentualnie opcja "jestem hardkorem" i openlayers/package.json:
Ja to potem musze jakos jeszcze skompilowac? Bo niestety zmiany na ol-debug nadal mi wgrywaja wersje okrojona
redeemer
5.10.2016, 15:34:13
Cytat
Wszystko to potem jest kompilowane w jeden plik .js
Czym? Gdzie? Jak? ;-) Bo to właśnie tutaj powinienieś to zmienić IMO.
Co do modyfikacji package.json to pewnie musisz zmienic nazwe na np. openlayers-debug czy cos, wrzucic do tgz i potem npm install plik.tgz (chyba mozna tak w npm instalowac pakiety?), ale to tylko moje przypuszczenia ;-)
Czym? Gdzie? Jak? ;-) Bo to właśnie tutaj powinienieś to zmienić IMO.
gulp
Cytat
Co do modyfikacji package.json to pewnie musisz zmienic nazwe na np. openlayers-debug czy cos, wrzucic do tgz i potem npm install plik.tgz (chyba mozna tak w npm instalowac pakiety?), ale to tylko moje przypuszczenia ;-)