Mam 2 problemy:
Mam plik formularza ktory skalda sie z 3 czesci:
1. formularz gdzie wklepuje sie dane
2. czesc gdzie te dane sa wyswietlane i 2 buttony powrot i zatwierdz
3. czesc ktora zapisuje dane do pliku
Dziala to tak ze po wyslaniu submitem danych formularza, ustawiam zmienna sesyjna na to ze dane zostaly wyslane. Gdy trzeba je poprawic wracam do kroku pierwszego gdzie mozna dokonac korekty. Gdy jest ok to ma sie wykonac czesc kodu wstawiajaca dane do pliku.
Napotkalem jednak problem (nr 1) przy definiowniu buttona powrot. Po onclick chce by zmienila sie wartosc zmiennej i formularz wracal z nowa wartoscia do kroku 1 ale ta zmienna jest ustawiana od razu kiedy wyswietlany jest button. Pewnie cos namieszalem z java ale wzor wzialem z tad: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=24122&hl=button
Co zrobic by ta zmienna byla ustawiana na NIE dopiero po kliknieciu na ten button?
Od razu pytanie czy po onclick moge wstawic wiecej kodu php/HTML? Tzn czy mozna tam wstawic kawalek kodu wyswietlajacego jakies dane, zmieniajace wiecej zmiennych itp.
Przycisk zatwierdz chce zrobic podobnie (ale na razie nie wiem jak odswiezyc strone po zatwierdzeniu - problem nr 2) za pomoca button albo wyslac dane do formularza poprzez nastepny przycisk submit - ale jeszcze tego nie testowalem.
Pozdrawiam
Tomek
PS. Bez czesci wyswietlajacej podglad wprowadzonych danych (krok 2) formularz dzialal wczesniej ok