Cytat(perpsilocybe @ 22.10.2016, 13:24:08 )

Cześć wszystkim. Oczywiście jestem bardzo początkujący, mam taki problem.
$min= $_POST['min'];
$max= $_POST['max'];
$link = mysql_connect("127.0.0.1","root","") or
die ("Błąd, spróbuj ponownie."); $query = ("SELECT * FROM art_odziezowe WHERE cena BETWEEN '$min' AND '$max'") ;
{
echo "<table><tr><td>".$row["kategoria"]."</td><td>".$row["nazwa"]."</td><td>".$row["rozmiar"]."</td></tr></table>\n"; }
Mam dwie tabele: art_odziezowe oraz art_odziezowe_magazyn. Nie wiem jak skonstruować zapytanie, by sprawdzało one dane z drugiej tabeli(z magazynu). Chodzi mi o cenę, która jest w magazynie.
$query = ("SELECT * FROM art_odziezowe WHERE cena BETWEEN '$min' AND '$max'") ;
Mam zrobioną relację w phpMyAdmin, opierającą się na id.
Przy okazji, mam niby zrobione wszędzie kodowanie utf-8, także w phpMyAdmin powybierałem do tabel utf-8 ale w przeglądarce po wyciągnięciu danych polskie znaki się nie wczytują, wychodzą tylko jakieś dziwne znaki. Wiecie w czym sęk?
Dziękuję za pomoc.
$cena = mysql_query("SELECT * FROM art_odziezowe WHERE cena BETWEEN '$min' AND '$max'") ; {
echo "<tr><td>.$dane["cena
]."</td></tr>"; }
Swoją drogą, Twoja pętla while przy $row jest bardzo kiepska. Jeżeli w bazie będzie kilka wyników, każdy wyświetli się w nowej tabeli, bo w pętli dałeś <table> zamiast poza pętlą. Poza tym "\n" jest nie potrzebne, skoro to jest pętla z użyciem <table>, każde użycie <tr> i tak przeniesie kolejną linię niżej.
Zmień na:
$query = ("SELECT * FROM art_odziezowe WHERE cena BETWEEN '$min' AND '$max'") ;
{
echo "<tr><td>".$row["kategoria"]."</td><td>".$row["nazwa"]."</td><td>".$row["rozmiar"]."</td></tr>"; }
Właściwie nie wiem, czego potrzebujesz. Podaj konkretnie, co chcesz, bo tak lakonicznie to napisałeś.
Plik index.php przekonwertuj na UTF-8 (np w notepadzie++), na początku strony w <head> dodaj:
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>