dziś w mojej tablicy zagościło sobie znaków cudzysłowu ... niezliczone mrowie.
Siedzę więc i myślę czy wezwać killera, bo od tych "dwóch kresek" bierze mnie cholera!
A tak już zupełnie poważnie:
aby mój skrypt zechciał poprawnie obsłużyć dane, musi wyglądać mniej więcej takl:
$datas = [{ label: 'apple', y: 30 },{ label: 'orange', y: 15 },{ label: 'banana', y: 25 },{ label: 'mango', y: 30 },{ label: 'grape', y: 28 }];
moja tablica którą wygenerowałem owszem wygląda bardzo podobnie ale ponieważ to tablica, znajdują się w niej różniste znaczki, niekoniecznie potrzebne aby mój skrypt chciał działać.
Jak przekonwertować tablicę do stringu żeby w ostatecznej formie wyglądał string wynikowy jak w podanym przykładzie ?
Taki zwraca mi skrypt spowrotem do ajaxa:
["{label:Linux x86_64","y:1591}","{label:iPhone","y:829}","{label:Win32","y:683}","{label:iPad","y:562}","{label:Linux armv7l","y:306}","{label:Linux armv8l","y:295}","{label:MacIntel","y:200}","{label:ARM","y:38}","{label:Linux i686","y:8}","{label:Linux aarch64","y:7}","{label:BlackBerry","y:4}","{label:Pike v7.8 release 517","y:1}"]
gdybym mógł np str_replace'm wywalić owe " byłoby z głowy ale się nie da ot tak, jak więc się zabrać do oczyszczenia ?